Stjärnans dotter, 2, ska äga fotbollslag i LA

Publicerad:
Serena Williams och
Foto: Chris Symes / TT NYHETSBYRÅN
Serena Williams och

FOTBOLL

Oscarsvinnande Hollywoodstjärnor.

Världsmästare.

Och Serena Williams tvååriga dotter.

Det är några av ägarna till ett fotbollslag som ska bildas i Los Angeles.

Om två år, 2022, ska LA ha ett fotbollslag i NWSL, USA:s högsta liga för damer. Laget har ännu inget namn, men har ägare som utgör en stjärnfylld lista.

Där fjorton tidigare amerikanska landslagsspelare ingår – bland andra OS- och VM-guldmedaljörerna Mia Hamm och Abby Wambach. Även flera Hollywoodstjärnor ligger bakom investeringen, Oscarsvinnaren Natalie Portman (Black Swan), Uzo Aduba (Orange is the new black), Jessica Chastain (Zero Dark Thirty) och Eva Longoria (Desperate Housewives) för att nämna några.

Foto: LUCA BRUNO / TT NYHETSBYRÅN
Abby Wambach, till vänster, och Mia Hamm, två från vänster under OS 2004.

Investeringen i det blivande fotbollslaget leds av Alexis Ohanian, en av Reddits grundare samt tennisstjärnan Serena Williams man, via sin fond. Ohanian har gjort personliga investeringar i laget åt sin fru och deras dotter Olympia. En av lagets ägare är alltså två år gammal och fyller tre i september.

”Absurt undervärderad”

– Jag är stolt över att vara en del av den här underbara gruppen som ska förse LA med ett professionellt fotbollslag. Jag är ett stort fan av sporten, och jag tror det finns en enorm potential i damfotboll som varit absurt undervärderad av för många personer alldeles för länge, säger Alexis Ohanian.

LA-laget blir det elfte i NWSL, i dag är det nio och nästa säsong debuterar Racing Louisville FC.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.