Publicerad 2019-10-30

Napoli hade chansen att närma sig Inter och Juventus i Serie A-toppen.

Det slutade med poängtapp hemma mot toppkonkurrenten Atalanta – efter sen och stökig dramatik.

Juventus? De vann mot Genoa. Även detta efter sen och stökig dramatik.

Det var i den 85:e minuten, vid ställningen 2–1 i Napolifavör, som det blev stökigt i onsdagens Serie A-drabbning.

När Fernando Llorente gick ner i straffområdet efter en duell med Simon Kjaer ville Napoli ha straff.

Det fick de inte – och i stället kunde Atalanta kontra in en 2–2-kvittering.

Domaren godkände målet efter att ha VAR-granskat straffsituationen utan något ändrat domslut.

Utvisad Ancelotti

Det väckte heta känslor i Napolilägret.

Både tränaren Carlo Ancelotti och hans assisterande tränare fick se röda kort och tvingades lämna tränarbänken i förtid, och lagkaptenen Lorenzo Insigne fick ett gult.

2–2 blev slutresultat – vilket innebär att Atalanta fortsatt ligger trea i tabellen, tre poäng före ett fjärdeplacerat Napoli.

Juventusvinst på sen straff

Även Juventus drabbning mot Genoa innehöll sin beskärda del röda kort. Genoa fick både mittfältaren Francesco Cassata (från planen) och målvakten Federico Marchetti (från bänken) utvisade under matchens inledande timme. Juventus fick även de ett rött när Adrien Rabiot tog sitt andra gula i slutminuterna. Länge såg det ut som att Juventus också skulle få ett poängtapp då det länge stod 1–1 på tavlan.

Men i den sjätte övertidsminuten fick Turinlaget en straff som Cristiano Ronaldo förvaltade till ett 2–1-mål – bara någon minut efter han fått ett mål bortdömt för offside.