Billborn: ”Det enda som är viktigt för oss är att vinna”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Målskillnad kan avgöra den allsvenska guldstriden.

Hammarbys ambition i avslutningen mot BK Häcken påverkas dock inte av det.

– Det enda som är viktigt för oss är att vinna mot Häcken. Vinner vi matchen kommer jag vara jättenöjd oavsett resultat i de andra matcherna, säger tränare Stefan Billborn inför lördagens avgörande.

Att Djurgården måste förlora oavsett vad för att Hammarby ska ha guldchans står helt klart. Men däremot kanske det är läge för de grönvita titelaspiranterna att ha ett extra öga på händelseförloppet i Örebro? För vid seger för både Hammarby och Malmö (och Dif-förlust på det) så avgörs allsvenskan på en målskillnadsaffär. Vilket med andra ord innebär att segermarginaler kan bli viktiga.

– Kanske, förmodligen, så har ledarna koll på det. Men vi kan inte ha koll på den. Vi måste fokusera på Häcken, säger skytteligaledaren Muamer Tankovic om Örebro–Malmö FF och dess påverkan på Hammarbys match mot Häcken på Tele2.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Men finns det en tanke att ni ändå måste göra lite extra mål för målskillnadens skull?

– Är det så jätterimligt att slå in fem baljor mot Häcken? Är det rimligt?

Jag vet inte, säg du?

– Det är inte rimligt. Häcken är ett bra lag, eller hur. Så vi måste först se till att slå Häcken. Vad vi vinner med får vi se.

”Enda fokuset – att vinna”

Alexander Kacaniklic menar också att det snarare är upp till ledarstaben att ha Malmökoll.

– På något sätt måste man väl ha det. Men då är det ju inte vi spelare utan ledarstaben som kommer ha lite koll på det. Göra lite taktiska förändringar om det skulle behövas. Det måste man ju kunna säga ändå.

Kacaniklic ska nog dock inte hoppas så mycket på att Stefan Billborn och övriga ledarstab bryr sig om eventuella målpling från Närke.

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

– Det enda som är viktigt för oss är att vinna mot Häcken. Vi kommer inte ha en ambition att göra extra mycket mål eller något sådant. Enda fokuset är att vinna mot Häcken. Det är tillräckligt svårt att vinna mot Häcken, säger Billborn och fortsätter:

– Vi kommer inte ha en kamikaze-matchplan för att göra sex mål för det spelar ingen roll. Vi kommer spela för att vinna så får vi se hur det räcker. Kommer vi upp i en extremt hög nivå kan det rulla in mål ändå. Men det kommer inte vara en ambition. Vinner vi matchen kommer jag vara jättenöjd oavsett resultat i de andra matcherna. Och jag kommer vara jättebesviken om vi förlorar mot Häcken, oavsett.

”Lite division 4”

Det är heller inte på tal om att spela defensivare vid ett läge man inser att en viss segermarginal räcker enligt Hammarbytränaren.

– De gånger vi går ner och safespelat, det gjorde vi lite i våras, så är det döden för oss. Då får vi fem som vill anfalla och fem som vill försvara. Det går inte. Vi kommer spela likadant hela tiden hoppas jag. Då spelar det ingen roll hur det är. Om det är ett mål vi måste göra i slutet kan man möjligtvis kliva upp på slutet då. ..

Men vi pratar inte om att flytta upp Richard Magyar på topp då låter det som?

– Om det är fasta situationer på slutet kan man ju göra det. Då kanske man till och med slänger upp Davor (Blazevic, målvakt). Men spelmässigt finns andra nycklar än att slänga upp en innerback på topp. Det är lite division 4 för mig.

Se alla matcherna live från sista omgången i Allsvenskan hos C More

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.