Kampanjen borta efter en timme

Gif Sundsvall raderade inläggen

Av: Gustaf Ränkeskog, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Linus Hallenius i Gif Sundsvalls tröja.
Foto: BILDBYRÅN
Linus Hallenius i Gif Sundsvalls tröja.

Gif Sundsvall startade en Swishkampanj för att lyckas värva Linus Hallenius.

Nyheten lades upp på sociala medier, men en timme senare var inlägget bortplockat.

Som fri spelare går Hallenius runt på Sveriges & Norrlands gator. Hjälp oss visa han vägen hem, #återkomsten till GIF Sundsvall! Genom att alla ansluter som en enhet & swishar sitt bidrag kan vi alla visa Linus vägen hem igen. Det går aldrig utan er, Ubbe (Urban Hagblom, sportchef) behöver hjälp!”.

Så skrev Gif Sundsvall på Twitter. Men inlägget blev inte särskilt långlivat.

Efter en dryg timme hade Gif Sundsvall raderat nyheten från såväl Twitter som Instagram. Och nyheten om en eventuell Swishkampanj är inte synlig på klubbens hemsida, heller.

”Skulle bli ledsen”

Kanske var superettanlaget för sent ute. För i söndags kunde Sportbladet avslöja att IFK Göteborg slutförhandlar med Linus Hallenius, 31.

Enligt uppgifter ska klubben därmed gå vinnande ur kampen med Gif Sundsvall om anfallaren.

– Självklart skulle jag bli ledsen (om Hallenius väljer Blåvitt). Men jag är också väldigt väl medveten om hur den här branschen och världen fungerar, det gäller att ha respekt för varandras beslut och så får man gå vidare och lycka till om det skulle bli så. Men självklart skulle jag bli ledsen, säger Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till Fotbollskanalen.

Bröt kontraktet

Men någon övergång till Blåvitt har ännu inte bekräftats. Och nu gör Gif Sundsvall allt i sin makt för att krascha affären och sno åt sig Hallenius, som gjorde 18 mål för superettanlaget 2018 – då i allsvenskan.

Hallenius bröt i helgen sitt avtal med Apoel, Cypern, ett år innan kontraktet gick ut.

När Sportbladet senare under tisdagskvällen når Urban Hagblom så säger han:

– Vi blev lite för ivriga när vi gick ut med kampanjen. Allt måste vara rätt internt hos oss i Gif Sundsvall också. Det ska bli rätt för de privatpersoner som vill bidra Vi kommer gå ut med kampanjen igen när vi rättat till några saker och förtydligat, säger Giffarnas sportchef..

Ni har inte fått besked att Linus Hallenius har bestämt sig för en annan klubb?

– Nej, absolut inte. Det finns inget sådant samband. Det kanske Linus gör ändå och det får man ha respekt för i så fall, men vi har inte fått besked om att han har bestämt sig vare sig för oss eller någon annan förening, säger Urban Hagblom.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.