Ifrågasatt – då avgjorde Rooney

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Iskall, ifrågasatt och hånad.

Då klev Wayne Rooney fram och avgjorde hemmamötet med CSKA Moskva med matchens enda mål.

Nu toppar Manchester United sin grupp.

Wanye Rooney avgjorde.
Foto: AP
Wanye Rooney avgjorde.

Manchester Uniteds anfallsspel har hackat betänkligt den senaste tiden. Sedan förra mötet med CSKA Moskva i Champions League den 21:a oktober så har Louis van Gaals mannar spelat tre raka 0-0-matcher.

I fokus för det svaga anfallsspelet har lagkaptenen Wayne Rooney hamnat. I match efter match har han varit närmast osynlig och har han fått en chans har avsluten varit tama. Trots det har van Gaal fortsatt att starta honom och för det fått ta emot ordentligt med kritik i media.

Utbuad vid byte

Det gick så långt till slut att till och med Manchesters polisväsende hånade Rooney med en efterlysning från sitt officiella Twitterkonto.

Historien var på väg att upprepa sig igen mot CSKA Moskva. Trots total dominans från start hittade inte United in med något mål. Unitedfansen buade till och med när Louis van Gaal valde att byta ut Anthony Martial för Marouane Fellaini.

Men så med kvarten kvar hittade Michael Carrick en svepande crossboll till Jesse Lingard som med en läcker direktvolley hittade Rooney ren framför mål, lagkaptenen tvekade inte utan nickade distinkt in det matchavgörande målet. Till synes ordentligt lättad rusade han ut mot fansen vid hörnflaggan och skrek ut sin glädje. Det var Rooneys 237:e mål i Unitedtröjan vilket gör att han passerar Denis Law och går upp som ensam tvåa i klubbens skytteliga genom tiderna, bara Sir Bobby Charlton ligger före.

”Toppar gruppen”

– Fråga vilken spelare som helst och de säger att det är svårt att bryta ner ett lag så här, men som tur är fick vi ett mål och det är viktiga tre poäng, säger Rooney.

Ja, de tre poängen tar United upp i grupptopp eftersom PSV Eindhoven hemmabesegrade Wolfsburg. Man toppar på sju poäng, en poäng före PSV och Wolfsburg.

Pontus Wernbloom, som spelade hela matchen, och hans CSKA ligger sist på fyra poäng.

Louis van Gaal kommenterade buropen från läktarhåll så här:

– Jag är inte döv. Så klart hörde jag fansen bua. Det är deras åsikt, men efteråt var det ingen som buade.

Publicerad: