Johnsons solomål tar Dif upp i serieledning

Uppdaterad 2015-08-03 | Publicerad 2015-08-01

En tavla av Kenneth Höie såg ut att kosta Djurgården segern.

Men då satte Sam Johnson av i en jättelöpning från egen planhalva och satte 2-1 och sprang samtidigt upp Djurgården i serieledning.

– Vi är alla imponerade av Sams mål. Vi är glada att få uppleva ett sånt mål live, säger Djurgårdstränaren Pelle Olsson.

IFK Göteborg

Inte ens mardrömsmotståndaren Häcken – Dif har bara en seger på tio försök – kan stoppa ett Djurgårdens i superform.

Redan i den sjätte minuten hittade Jesper Arvidsson in med ett inlägg från vänster som Nyasha Mushekwi touchade vidare till Sam Johnson som kunde stöta in 1-0 i öppen bur.

Det såg länge ut att bli matchens enda. Men med nio minuter kvar av ordinarie tid släppte Kenneth Höie plötsligt en svag retur på ett distansskott av Nasiru Mohammed och inhoppande nyförvärvet Michiel Hemmen såg ut att inleda sin Häckenkarriär som poängräddare.

Men dagens man, Sam Johnson, ville annat.

15 raka utan förlust

Bara tre minuter senare tog han bollen en bit in på egen planhalva och satte av i en jättelöpning som inte tog slut förrän han passerat tre Häckenspelare och stött in 2-1 med en distinkt yttersida.

– Det var ett fantastiskt mål, mycket uthållighet och mycket styrka. Det var fantastiskt, säger matchhjälten.

– Det är en sådan fysisk prestation. Jag är imponerad. Det var härligt i det läget av matchen det kom. En sådan otrolig eufori, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson till Sportbladet.

Segern gör att Djurgårdens förlustfria svit är uppe i 15 raka matcher. Dessutom kliver Dif upp i serieledning i en haltande tabell, en poäng före både IFK Göteborg och IFK Norrköping som båda spelar i morgon.

– Vi går för att vinna mot AIK (nästa match). Sedan får vi se i oktober se vilken kamp vi är inne i då, säger Pelle Olsson.

Enda orosmolnet för Djurgården är att Omar Colley redan i första halvlek tvingades kliva av med en knäskada.