Uppdaterad 2018-09-26 | Publicerad 2018-09-25

Manchester United tog ledningen mot Championsship-laget Derby.

Men Frank Lampards mannar vann till slut efter ett långt straffdrama.

– Jag är helt chockad, på ett bra sätt, säger tränaren efter ligacupsegern.

När Juan Mata slog in ledningsmålet några minuter in på ligacupmötet med Derby såg det ut att bli en bekväm kväll för Manchester United.

Men icke – huvudvärken fortsätter för José Mourinho.

– Vår reaktion på det röda kortet var bra, vi kämpade till sista sekund, konstaterar Mourinho efter matchen som slutade med förlust via straffar.

– Någon måste missa. Jag visste att vi satt i en svår sits med Jones (Phil) och Eric (Bailly).

Det var nämligen mittbacken Phil Jones som brände den 16:e straffen. Svenske Victor Lindelöf hade då lämnat plats för Jones och Bailly i mittlåset, medan Romelu Lukaku fanns med i anfallet.

Så trots att Paul Pogba, som ryktas ha en schism med tränaren, satt på läktaren var det ändå en stark elva som äntrade gräset på Old Trafford.

Jones straffmissare

I den andra halvleken öste Derby, som numera tränas av den forne Chelsea-mittfältaren Frank Lampard, på framåt. Kvitteringsmålet kom till slut i den 59:e minuten efter en magisk frispark av Harry Wilson som Sergio Romero i mål var helt chanslös på.

United-målvakten hamnade i rampljuset igen kort senare då han fick ett direkt rött kort efter att ta tagit med händerna utanför straffområdet. Kort senare fullbordade inhopparen Jack Marriott vändningen när han tryckte in 2–1 till Derby.

Länge såg det ut som att det skulle bli matchens slutresultat men så dök Marouane Fellaini upp i straffområdet i minut 95 och kvitterade. Matchen togs därmed till straffläggning och det blev ett riktigt nervigt drama.

Efter totalt 16 straffar blev Phil Jones den enda som missade. Därmed är United utslaget ur cupen.

– Jag är helt chockad, på ett bra sätt, säger en överlycklig Lampard.

– Att gå från ett tidigt 1–0-underläge på Old Trafford och ha tillräckligt med karaktär för att vända det gör mig så stolt som tränare. De gjorde det fantastiskt.