Ikonens besked: Är sista säsongen

Totti avslutar karriären

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TIZIANA FABI / AFP

FOTBOLL

En unik karriär är snart över.

Romas nye sportchef Monchi bekräftar enligt italienska medier att den pågående säsongen blir 40-årige Francesco Tottis sista.

Francesco Totti har ända sedan debuten den 28 mars 1993 förblivit Roma trogen. Under samma period har ikonen vunnit Serie A, Italienska cupen och italienska supercupen med Roma samt blivit världsmästare med Italien.

Men nu är den otroliga karriären snart över.

– Han har en överenskommelse med klubben om att det här blir hans sista år som spelare, sedan kommer han börja jobba i den sportsliga ledningen, säger Romas nye sportchef Monchi enligt Football-Italia.

”Så nära som möjligt”

Om inget oförutsett händer innebär det att Francesco Totti gör karriärens sista match mot Genoa den 28 maj. Sedan hoppas sportchefen Monchi få lära sig klubben med Totti vid sin sida.

– Francesco är Roma och jag vill vara så nära honom som möjligt. Jag skulle älska att få lära mig om så bara en procent av all den kunskap han har.

Totti har varit lagkapten för Roma sedan 1998 och är ensam i Serie A:s historia om att ha gjort 250 ligamål för en och samma klubb. Totalt har 40-åringen spelat över 600 ligamatcher för Roma.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.