Publicerad 2022-06-11

John Guidetti har gjort sin debut i AIK-tröjan.

Anfallaren fick hoppa in under träningsmatchen mot Molde.

Det har varit en av allsvenskans mest långdragna transferhistorier. Efter att flytten från Alavés spruckit i sista stund inför seriestarten blev värvningen till slut klar i maj.

John Guidetti har skrivit på ett kontrakt med AIK som sträcker sig över säsongen 2025. Då Guidetti inte är spelklar förrän den 15 juli får anfallaren vänta ett tag på sin tävlingsdebut – men i dag gjorde han sitt första framträdande i den svartgula tröjan.

Under träningsmatchen mot Molde hoppade Guidetti in med drygt 15 minuter kvar att spela. Men då låg AIK under.

Redan i den femte minuten gjorde den förre detta Östersund-mittbacken Eirik Haugan 1–0 efter en hörna. I den andra halvleken utökade sedan Molde till 2–0, bara någon minut efter att det norska laget missat en straff.

Guidetti inbytt i jakt på kvittering

I den 74:e minuten reducerade Tom Strannegård på ett kyligt sätt, och i samma veva hoppade Guidetti in på planen.

Den 30-årige anfallaren var inblandad i ett anfall under matchens slutminuter, då han kombinerade med Axel Björnström på vänsterkanten. Guidetti var även nära att stöta in en boll från nära håll, men Moldes målvakt hann före.

Någon kvittering kom aldrig, och AIK förlorade matchen med 2–1.