Otäck smäll när Hammarby slog Millwall

Nahir Besara avgjorde med fräckis

Publicerad 2022-07-20

Hammarbys Edvin Kurtulus åkte på en otäck smäll redan efter en minut mot Millwall.

Mittbacken knockades blodig – men spelade vidare med ett bandage runt huvudet.

Hammarby vann träningsmatchen på straffar.

Hammarby gästade Championship-laget Millwall på klassiska the Den i London i en träningsmatch under onsdagskvällen.

Ett bra tillfälle för Hammarby att trimma in flera av nyförvärven i lagets spel, men starten på matchen fick nog många supportrar att hålla andan.

22-årige mittbacken Edvin Kurtulus, som nyligen fick debutera i svenska landslaget, nickade ihop med hemmalagets Jake Cooper redan efter en minut.

Blödde från huvudet

Båda blev liggande i gräset och lagens medicinska team rusade in på planen. Kurtulus blödde från huvudet, men kunde efter en stunds omplåstring fortsätta matchen fem minuter senare.

Det var en fysisk träningsmatch och både Alper Demirol, som tog sig för höger axel, och lagkaptenen Darijan Bojanic, som tog sig för bakhuvudet, lämnade planen tillfälligt under första halvlek.

Matchen då?

Millwall började bäst men Hammarby spelade upp sig. En frispelad Gustav Ludwigson hade första halvleks bästa chans, men målvakten Bartosz Bialkowski fick ut vänsterhanden och räddade.

Avgjorde med ”Panenka-straff”

Hammarby gjorde hela sex byten i halvtid och 19-årige inhopparen Jusef Erabi var ytterst nära att skjuta 1–0 från nära håll i den 72:a minuten – men den gången var Bialkowskis högernäve i vägen.

Mållöst efter ordinarie tid innebar straffläggning.

Där avgjorde Hammarbys Nahir Besara på vackrast möjliga vis när han chippade in bollen mitt i målet på Panenka-vis.

Hammarby möter Varberg borta i nästa allsvenska match på måndag.

Edvin Kurtulus klev av i paus efter att ha knockats blodig i första minuten.