Publicerad 2019-08-31

En tydlig vinnare, men två förlorare.

Både Örebro och AFC United drabbades av skador när laget möttes.

– Det känns inget bra nu, men det positiva är att det är två veckor till nästa match. Vi får se vad status är, säger ÖKS:s tränare Axel Kjäll.

Poängmässigt fanns det en klar vinnare i Örebro. Det var hemmalaget som tog hem segern med 3–1 efter två spelmål och en fullträff på straff.

Men det fanns på längre sikt två förlorare. För det gick åt flera lindor till smärtande lår under mötet mellan ÖSK och AFC.

Den som tvingades byta först var ÖSK:s mittback Michael Almebäck, som fick linka av med lindat ben efter 16 minuter. Kort efter det var det ett redan skadedrabbat AFC som fick se sin viktiga spelare Gustav Jarl lämna planen, också han lindad.

I andra halvlek bytte AFC:s Ismet Lushaku samt ÖSK:s Martin Broberg och Martin Lorentzon med skadekänningar.

En nick som satt fint

Martin Broberg hade före det haft en stor påverkan på Örebros seger.

Han inledde målskyttet efter att ha säkerhetsprickat en hörna från Nordin Gerzic med pannan.

– Ett bra mål, jag får bra fart i nicken och den sitter fint, sa Martin Broberg till CMore om sin nick.

Han låg också bakom framspelningen till Johan Bertilsson som kunde göra 3–1. Mål nummer två för ÖSK gjorde Jake Larsson på straff.

AFC reducerade och gjorde ett mål före paus via en helt omarkerad Pavle Vagic.

ÖSK hade matchen och fler chanser, men det blev 3–1 till slut. Hur allvarliga skadorna är blir en fråga att återkomma till.

– Det känns inget bra nu, men det positiva är att det är två veckor till nästa match. Vi får se vad status är, säger ÖKS:s tränare Axel Kjäll till CMore.

Efter den allsvenska omgången som avslutas under söndagen väntar ett landslagsuppehåll.