Mittag missar avskedsmatchen

Av: Kristoffer Bergström, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

LINKÖPING. En stjärna som slutar, en som ansluter.

Linköpings Nilla Fischer får chans att hälsa på sin nya publik.

Rosengårds Anja Mittag däremot missar chansen att ta farväl på planen - den tyska stjärnan är skadad och kommer inte till spel.

Måndagen bjuder på toppmöte i den allsvenska fotbollen för damer. Linköping tar emot Rosengård och vinnaren går upp i ledning av tabellen.

Det är ett stjärnspäckat möte, men redan inför matchen står det klart att Rosengårds tyska stjärna Anja Mittag, som nyligen meddelat att hon avslutar sin karriär efter vårens omgångar, missar sin sista seriematch.

Anfallaren är skadad och testades under uppvärmningen, men fick kasta in i handduken. Anja Mittag firades och avtackades i samband med sin sista match på hemmaplan i helgen. Hennes kontrakt med Malmöklubben går ut i sommar och beslutet att avrunda den framgångsrika karriären är hennes eget.

För hemmafansen i Linköping blir det däremot ett stjärnmöte. Nilla Fischer är på plats och kommer få chans att visa upp sig inför sin nygamla publik. Mittbacken har just avslutat sin karriär i tyska Wolfsburg och kommer att börja spela med Linköping efter VM.

Hennes kontrakt med Wolfsburg har fortfarande inte gått ut, så den mer formella presentationen får vänta.

Nilla Fischer har landat i sin nygamla hemstad och blandar flyttstök till nya huset med VM-uppladdning.

– Jag kör en den gym och jogg. Och så packar jag lådor... Idag har vi försökt få ordning på gräsmattan också, plockat maskrosor.., säger hon till Sportbladet.

Nilla Fischer spelade för Linköping säsongen 2012–2013.

Matchen startar klockan 19.00.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.