Reservbetonat AIK tog 3–2-seger: ”Kanske är det vår bästa halvlek”

Publicerad 2021-03-26

Henok Goitom.

Ett ungt och reservbetonat AIK gästade Örebro.

Då tog ynglingarna chansen – och AIK vann med 3-2.

– Kanske är det vår bästa halvlek rent spelmässigt, säger Henok Goitom till Discovery plus om den första halvleken.

IFK Göteborg

Örebro formerade en i stort sett ordinarie startelva medan AIK tvingades till rejäla ändringar på grund av skador och landslagssamlingar.

Redan efter fem minuter tog AIK ledningen genom Bojan Radulovic. Serben nickskarvade läckert in Saku Ylätupas inlägg från höger.

Nyförvärvet med tre mål på tre matcher

Efter en halvtimme utökade gästerna till 2-0. Yasin Ayari bröt sig loss från högerkanten och spelade bollen till Nicolas Stefanelli som befann sig strax utanför straffområdet, och som drog iväg ett skott tätt intill den vänstra stolpen. Det var argentinarens tredje mål på tre matcher under försäsongen.

Precis innan halvtidspausen replikerade hemmalaget. Örebro-talangen Dennis Collander avlossade ett lågt pressat distansskott som letade sig in i den bortre gaveln.

Och efter en timme hade Örebro kvitterat. Daniel Björnquist slog ett precis inlägg som möttes av Denniz Hümmets panna och anfallaren placerade behärskat in 2-2.

Men bara fem minuter senare tog AIK åter ledningen. Nicolas Stefanelli stod för ett läckert förarbete och serverade Henok Goitom i djupled. Fri med målvakten gjorde veteranen inga misstag och han rullade in 3-2 till gästerna.

”Kanske är det vår bästa halvlek rent spelmässigt”

Det blev matchens sista mål och efter matchen var Henok Goitom nöjd med lagets insats.

– Första 45 minuterna är helt underbara att se från läktaren. Massor av platsbyten och vi håller i bollen och vi försvarar bra, säger Henok Goitom till Discovery plus.

– Kanske är det vår bästa halvlek rent spelmässigt.

Hemmalagets Kevin Walker var inte lika nöjd med matchen.

– Jag tycker väl att AIK får ett spelövertag i första halvlek där vi jobbar lite för mycket en mot en. Det tar på krafterna och jag tycker att vi kommer ut och gör en bättre andra halvlek. Men jag tror att det blev lite för sega buggar och lite för många misstag för att vi ska göra 3–2 i stället för att AIK gör det.

Det spelades två andra träningsmatcher under eftermiddagen. Malmö FF besegrade IFK Göteborg med 2-1 och Elfsborg tog en 2-0-seger mot Örgryte.