Peter Gerhardssons glädjebesked inför gruppfinalen mot Island

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

GÖTEBORG. Lina Hurtig avbröt matchen mot Lettland på grund av en muskelkänning.

Men nu lämnar förbundskapten Peter Gerhardsson lugnade besked kring både henne och stjärnan Kosovare Asllani inför gruppfinalen mot Island.

- Som prognosen är på både Lina och ”Kosse” så finns båda tillgängliga på tisdag, säger han.

Dagen efter EM-kvalmatchen mot Lettland kunde Peter Gerhardsson räta ut ett par frågetecken.

Vänsterforwarden Lina Hurtig avbröt matchen mot Lettland med en muskelkänning och klev av planen med ett lindat lår och befarad skada. Men fredagens undersökning visade att det inte ska vara någon fara inför tisdagens ödesmatch mot Island.

– Hon undersöktes och det var positivt. Hon körde på gymmet idag. Det finns goda förhoppningar inför tisdagen. Vad valet blir och antalet minuter får vi se, säger Peter Gerhardsson.

Hopp om Asllani

Läkarundersökningen visade att det inte rör sig om någon muskelbristning.

– Exakt vilka tester som de gjort behöver jag inte veta men att det var positivt och att det inte kändes som en stor sak utan mer som ett krampsymptom. Det var bra av Lina att inte spela vidare, hon reagerade direkt på någon typ av krampsymtom, säger Gerhardsson.

Lina Hurtig ska vara redo mot Island, trots oron mot Lettland.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Lina Hurtig ska vara redo mot Island, trots oron mot Lettland.

Den offensiva stjärnan Kosovare Asllani spelade inte mot Lettland. Hon tränade med laget delvis under fredagen, men avstod det lite större tvåmålsspelet och sprang själv vid sidan av. ”Kosse” har en ”lindrig muskelskada i låret” och kommer att trappa upp sin belastning med hopp om spel i gruppfinalen på tisdag mot Island.

Anfallaren redo

– Det var en stegring i hennes träning, säger Peter Gerhardsson som har hopp om att tiden ska räcka till för Real Madridspelaren.

– Som prognosen är både hon och Lina tillgängliga på tisdag, säger han.

Även Stina Blackstenius kommer att vara tillgänglig för spel. Anfallaren har missat första delen av lägret på grund av en förkylning, men fick ansluta efter ett negativt covid-test.

– Jag är redo, säger anfallaren och medger att det varit tungt att vänta på besked:

– Det har varit en frustration över att man inte kunnat vara med, men det är ett ansvar man får ta. Det var inget svårt att ringa och berätta att jag hade de symptomen.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Kosovare Asllani (t.v.) hoppas kunna komma till spel mot Island.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.