Herrlandslaget i fotboll

Hyllar svenska landslaget – men saknar en spelare...

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Båda lagen gick till kvartsfinal i VM och har stött på varandra ofta senaste åren.

Men svenska landslaget modell 2020 saknar något menar Rysslands förbundskapten Stanislav Tjertjesov.

– Tyvärr har de ingen ny Zlatan Ibrahimovic.

Torsdagskvällens landskamp mellan Ryssland och Sverige i Moskva blir landslagens femte möte under de senaste sex åren. Statistiken är jämn och utan målfester med varsin seger och två oavgjorda.

Sportbladet bad ryske förbundskaptenen Stanislav Tjertjesov vid en digital presskonferens jämföra Sverige av i dag med laget under VM i Ryssland 2018 där både Blågult och hemmanationen nådde kvartsfinalerna.

– Landslagen har förändrats sedan 2018, både Sveriges och vårt. Sverige har bytt några spelare, men det är samma taktik. Det är svårt att säga vilken standard Sverige håller nu. Sverige har alltid spelat som ett kollektiv, ett lag. 

– Tyvärr för Sverige så har de ingen ny Zlatan Ibrahimovic eller någon som motsvarar honom, men hela laget är väldigt jämnt, säger Tjertjesov.

Stanislav Tjertjesov.
Zlatan Ibrahimovic.

Berömmer svenskarna

I den svenska landslagstruppen finns hela fem spelare – Jordan Larsson, Spartak Moskva, Carl Starfelt, Rubin Kazan, och Krasnodartrion Marcus Berg, Viktor Claesson samt Kristoffer Olsson – som spelar i ryska ligan till vardags.

– Vi känner till dem väl, vi vet hur vi ska möta dem när vi spelar med landslagen mot varandra.

– För Jordan Larsson tog det lite tid att anpassa sig till den ryska ligan men det har blivit ett väldigt gott resultat nu. Samma sak kan sägas om svenskarna i Krasnodar. Berg har höjt sin nivå rejält den senaste tiden. Det gäller även Claesson och Olsson, säger Stanislav Tjertjesov.

”Saknat landslaget”

Största ryska stjärnorna?

Lagkaptenen Artem Dzyuba, Zenit Sankt Petersburg, och Valencias Denis Cheryshev, som återvänder till ryska landslaget efter ett års frånvaro.

– Jag har saknat landslaget. Den här gången var det lite problematiskt att ta sig till Moskva. Men jag hoppas jag kan hjälpa laget, säger Cheryshev.

Efter matchen mot Sverige spelar Ryssland hemma mot Turkiet och Ungern under den närmsta veckan i Nations Leagues andradivision. Ryssarna leder sin grupp efter två segrar av två möjliga.

Sverige möter kommande veckan Kroatien och Portugal på bortaplan i Nations Leagues förstadivision.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

LÄS VIDARE

Zlatan-panelen: ”EM är ingen charterresa, det är en guldjakt”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Zlatan Ibrahimovic

Jordan Larsson

Viktor Claesson

Marcus Berg

Kristoffer Olsson

Fotbolls-VM