Pontus Janssons förklaring i natt: ”Får analysera”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

LISSABON. Skyldig till förlustmålet mot Kroatien, inblandad i flera av baklängesmålen mot Portugal.

I natt gav Pontus Jansson, 29, sin syn på egna prestationen.

– Jag får kolla på det och analysera.

I 2-1-segern i träningslandskampen mot Ryssland för en vecka sedan gav Janne Andersson oprövade Carl Starfelt och Sebastian Holmén chansen.

I Nations Leaguematcherna borta mot Kroatien, 1-2, och Portugal, 0-3, bildade Victor Nilsson Lindelöf och Pontus Jansson mittlås.

Delaktig i alla tre målen

Den senare var ansvarig för förlustmålet i Zagreb och inblandad i alla tre baklängesmålen under gårdagskvällen på Estadio José Alvalade i Lissabon.

Hur känner du efter insatsen?

– Det är tråkigt att förlora matchen, det är en kollektiv lagsport. Det kollektiva försvarsspelet fungerade bra i två matcher på hemmaplan, säger Pontus Jansson.

– Då försökte vi att stå lite högre upp än vad vi normalt brukar göra mot de här länderna, och vi försökta samma sak den här gången, men vi får det inte alls att stämma på samma sätt. 

Vad skulle du vilja ändra i din egen insats?

– Ingen aning. Jag får kolla på det och analysera, säger Brentfordförsvararen.

Foto: Joel Marklund / POOL / BILDBYRÅN / TT / TT NYHETSBYRÅN

I C Mores sändning var tidigare landslagsspelarna Kim Källström och Erik Edman kritiska mot många spelare, i synnerhet mot Janssons insats vid Diogo Jotas 2-0-mål strax före paus.

– Sverige står och sover där, Pontus Jansson har inte koll bakom ryggen och Mikael Lustig kommunicerar inte. Inte en enda gång tittar Pontus Jansson bakom ryggen där, sa Källström.

– Jota dyker upp där bakom ryggen. Pontus Jansson har inte koll, han blir bolltittande och så löper han in bakom i ytan mellan Pontus Jansson och Micke Lustig, sa Edman.

”Får inte tappa bollen”

Mikael Lustig, som också hade en mörk kväll, menar att försvarsproblemen har sin grund i brister framåt.

– När man går så mycket framåt mot världens bästa kontringslag då får vi inte tappa bollen så mycket och vi måste avsluta anfallen mer. Då får vi inte vara så här naiva, säger AIK-spelaren.

Pontus Jansson:

– Det är otroligt tungt och tråkigt att vi har förlorat fyra raka matcher i Nations League.

– Vi ger Portugal, som är ett av världens bästa lag, kontring på kontring på kontring. Det är inte optimalt. De behöver ett läge och så gör de mål.

– Med facit efter i dag så skulle vi kanske justerat det, stått lite lägre och hållit igen i de här ytorna. Det är upp till Janne Andersson och Peter Wettergren att välja vilken väg vi ska gå, säger Jansson.

Foto: Linnea Rheborg / Getty Images Europe
Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.