Uppdaterad 2020-10-28 | Publicerad 2020-10-27

Real Madrid var på väg mot andra raka CL-förlusten.

Då stod man för en mäktig upphämtning i slutminuterna och räddade ett kryss.

– Laget visar karaktär i dag, säger Zinedine Zidane.

Efter att Real Madrid lyckats vinna El Clásico på bortaplan i helgen trodde nog de flesta att de skakat av sig förlusten hemma mot hårt corona-drabbade Sjaktar Donetsk i första CL-gruppmatchen.

Men borta mot Borussia Mönchengladbach fortsatte problemen.

Man förde visserligen första halvleken men utan att skapa något av värde. I stället tog tyskarna vara på sin enda chans. En sylvass kontring, en perfekt sista passning av Alassane Plea och ett kliniskt avslut av Marcus Thuram gav 1–0 i 33:e minuten.

Sergio Ramos deppar.

”Försvaret är som en schweizerost”

Och när alla väntade på forceringen i andra halvlek satte Marcus Thuram sitt andra för kvällen.

Och det fanns bud på mer.

– Försvaret är som en schweizerost där nere, hål överallt, säger Pontus Kåmark.

Där och då på noll poäng och med Inter i dubbelmöten att vänta.

Men Real Madrid vaknade till i sista sekund. Först reducerade Karim Benzema i 87:e minuten. Sen, i tredje övertidsminuten, forcerade Caseimiro in kvitteringen efter fin nickassist från Sergio Ramos.

– Vi förtjänade oavgjort i dag, det var en mycket viktig poäng. Men det är tydligt att det fortfarande är en svår situation, precis som förra året, säger Zinedine Zidane enligt Marca.

Nu är man bara tre poäng från toppande Sjaktar Donetsk och en pinne bakom Borussia Mönchengladbach som ligger tvåa.

Bittert för tyskarna som tappat två raka (Inter senast) CL-segrar på övertid.