Manchester United körde över Real Sociedad

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Valerio Pennicino / Getty Images Europe

FOTBOLL

Alexander Isak fick spela medan Victor Nilsson Lindelöf fick sitta på bänken.

Men det var Lindelöf och hans Unitedlagkamrater som fick fira i Turin.

Manchester United körde fullkomligt över Real Sociedad, med hela 4–0, och är därmed på ytterst god väg mot åttondelsfinal i Europa League.

– En perfekt kväll, säger tvåmålsskytten Bruno Fernandes i Discoverys sändning.

Europa League-sextondelsfinalen, som spelades i Turin och inte i Spanien på grund av inreserestriktioner för britter, fick en chansmässig rivstart när Alexander Isak var nära att göra både mål och assist under matchens inledande minuter.

Roligare än de där inledande minuterna blev det dock inte den svenske forwarden och hans Real Sociedad under torsdagsaftonen.

Gästande Manchester United, utan Victor Nilsson Lindelöf som satt på bänken, vann med hela 4–0, kontrade sönder Real Sociedad över 90 minuter och införskaffade sig ett rejält grepp om en åttondelsfinalsbiljett.

– Vi förtjänade att vinna, men kanske inte med 4–0, säger tränare Ole Gunnar Solskjaer i Discoverys sändning.

Norrmannen förklarar efter matchen att bänkningen av Lindelöf inte på något sätt var en petning.

– Vi har en stor trupp och vi ansåg att Eric Bailly behöver matchträning. Victor har varit väldigt viktig för oss i år, säger Solskjaer.

Enkelt mål

Målskyttet inleddes efter 27 minuter när Real Sociedad-målvakten Alex Remiro (som fram till dess stått för flertalet fina parader) hamnade helt fel i en utrusning. Efter att Remiro kolliderat i ett par lagkamrater så låg målet öppet för Bruno Fernandes och 0–1 var därmed ett faktum.

– Går du rätt, tajmar rätt och har den tekniken han har så kommer du också få den här typen av enkla mål, säger Sportbladets Simon Bank i Discoverys sändning.

– När man stressar i ett sådant läge kan det bli fel. Jag väntade bara, säger Fernandes själv i samma sändning.

När Fernandes också skulle sätta 0–2 på tavlan med knappa timmen spelad så fick han vänta på firandet. Detta då målet godkändes först efter en längre VAR-granskning.

”Finns inga ursäkter”

Redan där och då var United på väg mot ett strålande utgångsläge till sextondelsreturen lagen emellan nästa vecka i Manchester.

Men det skulle bli ännu bättre bara kort därpå när Marcus Rashford frispelades och rullade in 0–3.

Alexander Isak byttes ut i minut 80, och fick därefter från avbytarbänken se Daniel James sätta 0–4 och skicka United ännu en bit närmare avancemanget.

– De var klart bättre med oss. Vi kunde inte hantera deras snabbhet. Finns inga ursäkter för det här, säger ”La Real”-lagkaptenen Asier Illaramendi i Discoverys sändning.

– Vi vet att det är ett bra resultat men måste vara medvetna om vad Real Sociedad kan göra och vara redo för returen, säger Bruno Fernandes, som menar att avancemanget inte är säkrat ännu.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.