London Calling

”Liverpool-spelarna hatar den”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Liverpools nya träningsanläggning får spelarna att längta hem till Melwood och Rui Patricio återhämtar sig snabbare än väntat från sin otäcka huvudskada.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Liverpool-spelarna ”hatar” sin nybyggda träningsanläggning och längtar hem till Melwood. Den regerande ligamästaren flyttade till faciliteterna i Kirkby i november men få är enligt The Sun nöjda med skiftet.

Den nya anläggningen, som kostade 50 miljoner pund (cirka 625 miljoner kronor), inkluderar två gym, en pool, hydroterapi och ett rehabiliteringscenter. Det finns även två fullstora fotbollsplaner samt två volleybollplaner i anslutning till byggnaden, och spelarna verkar inte ha något att klaga på gällande detta. Anledningen till missnöjet ska främst vara den starka vinden. Området är känt under namnet ”Windy Harbour” vilket sägs irritera spelarna.

Melwood var å sin sida inklämd mitt i ett bostadsområde vilket gjorde att det blåste minimalt. Sett till resultaten sedan flytten så har Liverpool, av 13 matcher, vunnit fyra, spelat två oavgjorda samt förlorat sju. Hur stor inverkan den irriterande vinden har haft är förstås svårt att säga.

Foto: Jan Kruger / Getty Images Europe

DAGENS DUELL

Antonio Rüdiger medger att Luis Suarez är en ”tuff motståndare att möta” efter att ha blivit nypen på insidan av låret i det första mötet mellan Chelsea och Atletico Madrid. Londonklubben vann mötet på bortaplan med 1–0 men Suarez gjorde sitt bästa för att försöka få motståndarförsvaret ur balans.

Rüdiger menar dock att han inte upptäckte anfallarens tilltag förrän han kikade på sociala medier efter matchen. ”I slutet av dagen är inte detta något som ger mig en extra boost eller så”, säger tysken enligt Daily Mail. ”Han försvarar sitt klubbmärke, jag försvarar mitt. Det finns ingen revanschlystenhet från min sida”.

DAGENS GLÄDJEBESKED

Rui Patricio hoppas fortfarande kunna ansluta till Portugals landslag för VM-kval trots den otäcka huvudsmällen i mötet med Liverpool i måndags. Wolves-målvakten låg utslagen i ett tiotal minuter innan han bars ut på bår men ska ha klarat sig betydligt bättre än lagkamraten Raul Jimenez gjorde i höstas. Patricio finns med i den portugisiska 25-manna-trupp som ställs mot Azerbaijan, Serbien och Luxemburg kommande vecka.

Foto: Pool / Getty Images Europe

DAGENS VÄGRAN

Dortmund vill inte att Jude Bellingham ansluter till Englands läger inför det kommande VM-kvalet. 17-åringen är tänkt att bli uttagen av förbundskapten Gareth Southgate men den tyska klubben är rädd att mittfältaren behöver isolera sig i 14 dagar när han återvänder. Det troligaste är att Southgate kommer ta ut spelaren och hoppas på det bästa.

I övrigt har förbundskaptenen några bekymmer att reda ut. Bellinghams klubblagskamrat Jadon Sancho är troligtvis otillgänglig ihop med James Maddison, Jack Grealish och Harvey Barnes. Även målvakten Jordan Pickford är skadad vilket öppnar för Nick Pope samt även Dean Henderson (Man Utd) och eventuellt Sam Johnstone (West Brom).

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Ljungberg: Förstår inte varför Arsenal tog in Ödegaard

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Fotboll