Spansk chock när Bayern nollades

Publicerad 2022-04-06

I Champions League-kvart för första gången sedan 2009.

Då är Villarreal på väg att fälla en ny gigant efter att ha slagit ut Juventus i åttondelen. Mot Bayern München leder man med 1–0 efter det första mötet - men hade bud på betydligt mer.

– En tudelad känsla. Det finns mer att hämta, säger Arnaut Danjuma i Telia och C More.

Francis Coquelin skickade ett missriktat inlägg i mål, men blev avvinkad för offside.

Gerard Moreno hade dubbla lägen att göra både 2–0 och 3–0, men hans tunga och luriga vänsterskott tog först i stolpen, innan han i ett senare skede fick öppet mål från mittlinjen när Manuel Neuer var ute och härjade. Det skottet smet dock utanför stolpen.

Därmed blev också Arnaut Danjumas mål i den åttonde minuten matchens enda. Den nederländske landslagsmannen petade in ledningsmålet från nära håll, hans andra som inte kommit på straff den här säsongen.

Leroy Sané på bänken trots målsuccé

Julian Nagelsmann valde å sin sida att sätta CL-succén Leroy Sané på bänken till förmån för Kingsley Coman och Serge Gnabry - 12 poäng på åtta matcher i turneringen ansågs i det här läget inte vara bra nog för 90 minuters spel.

Det stjärnfyllda Bayern München fick inte hål på hemmalaget den här kvällen, utan får hoppas på en repris av returen mot Red Bull Salzburg där man efter 1–1 i den första matchen spelade ut hela sitt register och vann med 7–1. Villarreal går däremot in med en god känsla efter att ha slagit ut Juventus rättvist och övertygande i åttondelsfinalen.

Leon Goretzka armbågades i ansiktet på tilläggstid, men VAR ingrep inte trots att mittfältaren började blöda kraftigt. Bayerns första förlust på bortaplan i Champions League sedan 2017 var därmed ett faktum.

Arnaut Danjuma i Telia och C More:

– Tudelad känsla. Visst vinner vi, men vi är så mycket bättre än vad vi visade i dag. Jag hade en bra chans som jag borde skjutit direkt på. Det finns mer att hämta i både kontringsspelet och beslutsfattandet i avsluten, säger segerskytten.