HBK vann efter mål i tolfte (!) tilläggsminuten

Uppdaterad 2022-07-31 | Publicerad 2022-07-30

Örjans vall fyllde 100 år när Halmstad avgjorde i den tolfte tilläggsminuten.

Alexander Johansson gjorde mål igen – vilket innebar 22-åringens åttonde mål på blott 310 spelade minuter.

Halmstads BK är på väg tillbaka till allsvenskan igen. Laget leder superettan med sex poäng ner till tvåan Brage.

Under lördagskvällen kom Landskrona Bois på besök när Örjans vall fyllde 100 år.

HBK-publiken fick se sitt lag ta ledningen genom Alexander Johansson i den 42:a minuten. Anfallaren, som fick starta för andra gången i år, blev framspelad av Phil Ofosu-Ayeh innan han kyligt placerade in 1–0.

Målsuccén fortsätter – men försämrade snittet

Målet innebar Johanssons åttonde mål för säsongen, men faktum är att lördagens match försämrade 22-åringens målsnitt. Inför Landskrona-matchen hade Johansson gjort sju mål på 222 spelade minuter, vilket betydde att anfallaren snittat ett mål var 32:a minut.

I kväll blev Johansson utbytt i den 88:e minuten, vilket innebär att hans nya snitt ligger på ett mål var 39:e minut.

Oroligheter på läktarplats

Under inledningen av den andra halvleken uppstod oroligheter på läktarplats, vilket ledde till att spelet stannades av en kort stund. När spelet väl återupptogs kunde Erik Pärsson kvittera för Landskrona.

Det såg även ut att bli matchens sista mål – men skulle komma ett avgörande mycket sent i matchen. I den 102:a minuten fick Ofosu-Ayeh bollen i straffområdet, innan han kraftfullt tryckte in 2–1. Med matchens sista spark kunde HBK därmed lösa tre blytunga poäng.

Efter kvällens resultat leder HBK superettan, medan Landskrona ligger på tionde plats i tabellen.