Efter missen – osäker framtid för Erik Hamrén

Publicerad:
Foto: Dean Mouhtaropoulos / Getty Images Europe

FOTBOLL

Island tappade ledning, missade EM och Erik Hamrén avgick som förbundskapten.

Nu väntar en oviss framtid för den 63-åriga tränaren.

– Jag har inte pratat med varken någon klubb eller något landslag, säger han till isländska fotbolti.net.

Island var bara några enstaka minuter från fotbolls-EM 2021. Då kollapsade man och Ungern vände till 2–1 och knep EM-platsen.

Två dagar senare meddelade Erik Hamrén att han avgår som förbundskapten för det isländska landslaget.

I en intervju med isländska tv-kanalen Stöð 2 Sport berättade Hamrén att han hela tiden hade planerat att avgå ifall laget misslyckades med att ta sig till EM.

”Vi var fem minuter från EM, och målet var att ta Island dit. Jag hade tron på det och att få ta mig till EM med Island hade varit fantastiskt. Jag har funderat över vad som skulle hända om vi inte tog oss dit, och det har varit en fråga jag tänkt på länge. Jag vet inte när jag fattade mitt beslut, men det var längesedan.”

”Har inte pratat med någon”

Vart Hamrén tar vägen nu är ännu ovisst.

Rykten placerar honom som tränare för danska Aalborg – en klubb han basade över mellan 2004 och 2008 – men Hamrén själv menar att inget är aktuellt i nuläget.

– Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har inte pratat med varken någon klubb eller något landslag, säger han till isländska fotbolti.net.

63-åringen var förbundskapten för Sverige mellan åren 2009–2016 och tog det svenska landslaget till två EM-slutspel (2012 och 2016).

Gårdagens 4–0-förlust mot England i den avslutande Nations League blev Hamréns sista med islänningarna, och det blev en mindre smickrande sistaplats i gruppen med noll inspelade poäng.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.