17-åringen blev först sedan Beckham

Publicerad 2020-11-02

Han var bara fyra år när David Beckham gjorde sitt sista mål i La Liga.

I den galna 2–2-matchen mot Getafe blev Valencias 17-åring Yunus Musah nästa engelsman att göra mål i Spaniens högsta serie.

Musah fick bolen på egen planhalva och tog sig på egen hand hela vägen in i straffområdet där han placerade in 1–0 för Valencia i 22:a minuten.

Ett historiskt mål på flera sätt för den 17-årige engelsmannen som kom från Arsenal förra sommaren.

• Första målet en engelsman har gjort i ligan sedan David Beckham hittade rätt för Real Madrid den 10 februari 2007.
  • Yngste målskytten för Valencia på 2000-talet.
  • Yngste engelsmannen att göra mål i La Liga någonsin.

Blev ett drama

Efter Musahs mål dröjde det ända till 87:e minuten innan nästa mål kom. Cucho kvitterade för Getafe vilket blev startskottet för ett rejält drama.

Fyra minuter in på tilläggstiden tog också Getafe ledningen med 2–1, men inte ens då var det över.

Direkt på avspark skickade Valencia in bollen i offensivt straffområde varpå Getafes Djene Dakonam drog ner Maximiliano Gómez. Flera minuter av protester följde och flera gula kort tilldelades spelare i Getafe men domarens beslut stod fast.

Valencia fick straff och i den tionde (!) tilläggsminuten kunde Carlos Soler sätta punkt för matchen när han satte 2–2.