Stina Blackstenius slog till med ett hattrick.

BK Häckens damer gjorde precis som herrarna – vann i cupen.

I bortamötet med Lidköping tog man en planenlig seger.

Landslagsanfallaren Stina Blackstenius stod för tre mål i 7–1-vinsten.

På Rådavallen i Lidköping sken solen när Häcken klev ut på planen. I bortalaget fanns landslagsspelarna Julia Zigiotti Olme, Pauline Hammarlund – och Stina Blackstenius. Den klasskillnaden var påtaglig direkt.

1–0 kom efter 15 minuter, då Blackstenius hittade fram till Hammarlund som rullade in bollen. Zigiotti Olme gjorde 2–0 tre minuter senare.

Blackstenius tremålsskytt

Häckens trampade inte på gasen, och ledde med 4–0 i halvtid. Den andra halvleken startade Blackstenius genom att göra Häckens femte mål.

Blackstenius fullbordade sitt hattrick i den 78:e minuten när hon konverterade ett friläge. Matchen slutade till slut hela 8–1 till Häcken, som nu har en avgörande match i sista omgången av Svenska cupens gruppspel. Där möter man Linköping, som i dag besegrade Växjö med 1–0.

Skånederby i grupp två

I grupp två blir det ett direkt avgörande i sista omgången. Efter Rosengård seger mot Alingsås på fredagen tog Kristianstad tre poäng hemma mot Vittsjö. Lagen, som nu båda har sex poäng, möts i den sista omgången.

Umeå satte sig i förarsätet i grupp fyra genom en 3–0-seger mot Uppsala.