Cristiano Ronaldos första mål i Europa League

Uppdaterad 2022-10-20 | Publicerad 2022-09-15

Cristiano Ronaldo, 37, är tidernas bästa målskytt i Champions League.

Nu har han gjort sitt första i Europa League.

Manchester United-stjärnan satte en straff borta mot FC Sheriff.

Cristiano Ronaldo har gjort hela 140 mål i Champions League under karriären, 14 fler än tvåan Leo Messi.

I den mindre prestigefyllda turneringen Europa League stod båda på noll mål, fram till i kväll.

Ronaldo gjorde nämligen 2–0 på straff borta mot FC Sheriff Tiraspol för sitt Manchester United i den 39:e minuten. Målet var även hans första för säsongen.

Cristiano Ronaldo lämnade i förtid – sågas

Tidigare AIK-spelaren syndabock

Straffen orsakades av ghananen Patrick Kpozo, 25, som har ett förflutet i AIK, Östersunds FK och IFK Luleå.

Anthony Elanga ersatte Ronaldo i 81:a minuten. Uniteds andre svensk, mittbacken Victor Nilsson Lindelöf, satt kvar på bänken hela matchen.

20 år sedan

Ronaldo hade endast spelat två EL-matcher inför årets säsong, för portugisiska Sporting i dåvarande Uefacupen som 17-åring. Messi har aldrig spelat i turneringen.