Publicerad 2020-03-08

Barcelona har fått tillbaka ledarvästen i La Liga – en vecka efter de tappade den.

De kan tacka en gammal La Masia-produkt för det.

Cristian Tello, 28, blev matchhjälte för Real Betis hemma mot Real Madrid.

När Vinicius Junior och Mariano Diaz satte varsitt mål på Santiago Bernabeu för en vecka sedan så gav det Real Madrid en El Clasico-seger mot Barcelona. Det gav också en övertagen serieledning från just Barça.

Den där serieledningen skulle dock bara visa sig hålla en vecka, och det var en gammal Barcelonaprodukt som såg till att Real Madrid lämnade Benito Villamarin lott- och poänglöst.

Efter att lagen gjort varsitt mål innan paus så var det den förre Barçayttern Cristian Tello som skulle fälla avgörandet.

Två poäng bakom

I minut 82 så utnyttjade Real Betis ett grovt försvarsmisstag från Real Madrid – vilket i sin tur gav inbytte Tello möjligheten att placera in 2–1 för det grönvita hemmalaget.

Det var ett mål som ”Los Blancos” inte kunde besvara.

Resultatet innebär att Real Madrid nu ligger två poäng bakom antagonisten Barcelona (som slog Real Sociedad med 1–0 under lördagen) i toppen av La Liga-tabellen.