Superform för laget.

Och superform för Zlatan Ibrahimovic.

38-åringen låg nästan bakom allt när AC Milan enkelt besegrade Sampdoria.

– Jag är som Benjamin Button, säger han.

Zlatan Ibrahimovic blev stor matchvinnare och historisk för AC Milan i 4–1-segern. Två mål och en assist borta mot Sampdoria som saknade Albin Ekdal på grund av skada.

Målen var 38-åringens åttonde och nionde för säsongen. Där det första i matchen kom redan efter fyra minuters spel, Ante Rebic slog ett inlägg som svensken nickade in. Han blev då först genom tiderna att göra 50 Serie A-mål för båda Milanoklubbarna – under åren i Inter gjorde han 57.

Nio mål på 16 matcher

1–0 stod sig till andra halvlek, men tidigt i andra 45:an utökade gästerna både en och två gånger. Först assisterade Ibrahimovic till 2–0-målet, svensken nickade till Hakan Çalhanoğlu som tryckte in bollen. Och fyra minuter senare låg duon även bakom nästa.

Çalhanoğlu spelade fram till en fri Ibrahimovic som med vänstern via målvakten satte 3–0 till Milan. Han har nu gjort fjorton poäng (nio mål, fem assist) på 16 matcher.

– Jag är som Benjamin Button, jag blir aldrig gammal. Jag förblir ung. Förhoppningsvis kan jag fortsätta så här. De säger att jag är gammal och trött, men jag blir bara hetare, säger Ibrahimovic till Milan-TV.

4–1-seger till slut för AC Milan, som är obesegrat sedan Serie A drog igång igen efter coronauppehållet – åtta vinster, två oavgjorda. Milan ligger sexa, fyra poäng efter Roma.

En omgång kvarstår och AC Milan har redan säkrat Europa League-spel till nästa säsong. Och alltmer tyder på att Ibrahimovic spelar för den rödsvarta klubben även då. Milans sportchef Frederic Massara bekräftar för Sky Italia att de för en dialog med Ibrahimovics agent Mino Raiola om en förlängning av anfallarens kontrakt som går ut efter säsongen.

Zlatan har nu gjort 50 mål både för Milan och Inter.