Bojanic: ”Kände att nu räcker det – jag vill spela igen”

Av: Linn Nordström

Publicerad:

Från bänkad till tre raka matcher från start.

Darijan Bojanic har hittat tillbaka till formen och motivationen.

– Jag kände att nu räcker det, jag vill spela igen, säger Hammarbys mittfältsstjärna.

Darijan Bojanic är tillbaka i startelvan.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Darijan Bojanic är tillbaka i startelvan.

Hammarby och Darijan Bojanic motsvarade alla högt ställda förväntningar i den allsvenska premiären. Men i takt med att Hammarby tappade poäng tappade Bojanic sin startplats. 

– Det är svårt att säga vad som har hänt, jag tror att det var en motivationsfråga. Men det känns som att jag har vaknat nu, säger 25-åringen efter Hammarbys träning på Årsta IP.

I mitten av sommaren blev det tre raka matcher utanför startelvan för mittfältskreatören men facit ser annorlunda ut nu. Bojanic har funnits med i tränaren Stefan Billborns tre senaste uppställningar.

– Jag tror kanske att matcherna på bänken gjorde mig lite mer taggad. Jag kände bara att nu räcker det, nu vill jag spela igen. Formen är på väg uppåt och framåt.

”Vi ställer krav på varandra”

Hammarby är obesegrade i de senaste sex omgångarna inför lördagens bortamatch mot IK Sirius.

– Det är bra energi i truppen och fart på träningarna. Vi ställer krav på varandra hela tiden och det är bra.

– Vi var inte nöjda senast när vi mötte Sirius på Tele2, de spelade genom våra lagdelar väldigt enkelt. Det är väl det vi måste tänkte på, de vill rulla mycket boll. Det kommer bli en jämn match, säger Bojanic och Hammarbys tränare Stefan Billborn håller med.

– Det finns ingen favorit i matchen. Sirius har gjort det väldigt bra och vi tuggar på. Allt funkar inte riktigt för oss men vi vet att vi kan gnugga i 90 minuter och då kommer vi alltid vara okej, då ska de vara jävligt bra om de ska slå oss, säger Billborn som var besviken efter senaste matchen mot Elfsborg.

– Det jag framför allt var besviken på var vår forcering som var katastrof. Det är det sämsta jag någonsin sett. Den var obefintlig.

– Innan de får sitt röda kort hade vi tagit över matchen. Det är 17-18 minuter kvar och då tänker jag att vi kommer vinna. Men alla tappade konceptet och då spelar det ingen roll vad man skriker för ingen kan ta in det. Vi vet att vi kan brotta till oss en trea men det hade varit skönt att göra mål när vi är inne i bra perioder.

”Sirius är inte dåliga”

IK Sirius är en av de stora skrällarna i årets allsvenska, inför matchen mot Hammarby har laget vunnit sina två senaste matcher och har fem raka utan förlust.

– Det är två bra lag som möts, det kommer bli mycket anfallsfotboll tror jag. Kanske mycket mål, säger Bojanic.

Lovar du mycket mål?

– Nej det kan jag inte lova, det kommer bli en tuff match. Sirius är fan inte dåliga, det är ett bra lag som har chockat många. Men vi vet vad vi ska tänka på.

Sirius–Hammarby startar 15.00

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.