”Hoppas komma överens om det”

Com Hem förhandlar med Discovery

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre dagar kvar till allsvensk premiär.

Då kommer ett glädjande besked för Com Hems och Boxers kunder.

”Vi förhandlar just nu med Discovery avseende rättigheterna att distribuera Dplay”, meddelar Louise Ekman, presschef på Com Hem och Tele 2.

Efter 23 år i C More är de allsvenska tv-rättigheterna numera i Discoverys händer. Ett tretiotal matcher kommer att visas på Kanal 5 och Kanal 9, resterande matcher ska sändas exklusivt i streamingtjänsten Dplay.

Det innebär att allsvenska fans och fotbollsfanatiker behöver teckna abonnemang på Dplay för att få tillgång tillmatcherna. 

Nyligen meddelade Telia att de kommit överens med Discovery om ett avtal som innebär att deras kunder för 99 kronor i månaden (de första sex månaderna) får full tillgång till Dplays streamingstjänst – samt åtta linjära Dplay-kanaler där matcherna visas. På så vis behöver de inte streama matcherna.

”Vi förhandlar”

Någon sådan deal finns inte för Com Hems kunder. Men det kan vara på gång. Det meddelar Louise Ekman, som är presschef på Com Hem och Tele 2.

”Vi vill såklart att Com Hems och Boxers kunder ska ha tillgång till så bra innehåll som möjligt, och är måna om att hela tiden utveckla och utöka vårt utbud. Som en del i det arbetet förhandlar vi just nu med Discovery avseende rättigheterna att distribuera Dplay, och vår ambition är givetvis att vi ska nå en överenskommelse inom kort. Detaljerna i sådana förhandlingar är inget som vi av konkurrensmässiga skäl och med respekt för våra samarbetspartners delar med oss av”, skriver hon i ett mejl.

Kan man räkna med ett besked inom kommande dagar i och med att serien drar i gång nu till helgen?

”Vi hoppas komma överens så snart som möjligt givet att Allsvenskan som du säger startar på söndag, men jag har i nuläget ingen tidsuppskattning att dela med mig av”, skriver Ekman.

1,6 miljoner hushåll är anslutna till Com Hem.

Sportbladet söker Discovery.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.