Billborns oro: ” Är vanskligt”

Av: Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

Premiären avklarad.

Redan på onsdag väntar Elfsborg borta för Stefan Billborns Hammarby.

– Två dagar är enormt stor skillnad mot tre dagar rent skademässigt, säger Billborn som bland annat bytte ut Darijan Bojanic av den anledningen.

Hammarby vann hemmapremiären med 2–0 på Tele 2 Arena. Båda målen gjordes av Muamer Tankovic.

På presskonferensen efteråt berättade motståndartränaren Ian Burchnall att Östersunds FK hade åkt buss till Stockholm dagen innan.

– Det finns inga korta resor från Östersund, men det var inte därför vi spelade dåligt, säger Burchnall.

ÖFK tar inte flyget till någon match i år, inte ens mot Mjällby i Sölvesborg (knappt 100 mil enkel väg).

– Det beror både på coronan och vår ekonomi. Men det är inte så illa. Nu åkte vi halv två och kom fram halv tio. Vi tog en rast, åt mat och kollade på Netflix. Det kunde varit värre, säger Ian Burchnall.

Stefan Billborn
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Stefan Billborn

För Hammarby blir det också buss till Borås redan på tisdag för mötet med Elfsborg som vann mot IFK Göteborg idag (1–0).

– Man har en viss rutin på att åka buss, säger Stefan Billborn. Det var inte så många flygresor i fjol heller. Jag har gjort en del bussresor.

Bajen-tränarens oro inför matchen på onsdag handlar mer om skaderisken. Mot ÖFK byttes exempelvis Darijan Bojanic ut tidigt.

– Vi har pulsmätare och GPS:er och han var i röd zon runt minut 60. Det var bara att skicka ut honom. Jag är lite rädd att de ska gå sönder nu i början, säger Stefan Billborn.

Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Darijan Bojanic

– Först gå från noll till hundra idag, och sedan spela på onsdag igen. Två dagar mellan matcherna är vanskligt. Det är enormt stor skillnad mot tre dagar skademässigt.

Vad tänker du annars inför Elfsborg borta? De vann i dag mot IFK Göteborg?

– Ja, jag såg lite grand av den matchen. De såg bra ut, framför allt i första halvlek. Men jag har inte hunnit med mer ännu. Normalt vill man utvärdera sin egen match grundligt och sedan gå på nästa. Nu blir det väldigt kort emellan. Man får bara ta den och gå på Elfsborg som vi inte har någon bild av egentligen, säger Stefan Billborn och tillägger:

– Det är bara att köra!

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.