Efter kritiken mot Wenger: ”Många sömnlösa nätter”

Av: Andreas Lillhannus

Publicerad:

Arsenal går igenom en kris.

Nu medger Arsène Wenger att kritiken tar på honom.

– Det har varit många sömnlösa nätter, medger han.

Det blev visserligen en bortavinst mot Milan i Europa League i torsdags.

Men innan det hade Arsenal fyra raka förluster för första gången sedan 2002 – mot Östersund, Brighton och två stycken 0–3-förluster mot Manchester City –och kritiken mot ”Gunners” tränare Arsène Wenger har varit massiv.

Tidigare spelare, krönikörer och supportrar har krävt fransmannens avgång, och nu medger Wenger att kritiken lett till ”många sömnlösa nätter”.

1 av 2 | Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

– Jag har känt mig katastrofal. Men det är inte personen som supportrarna hatar, det är tränaren som inte levererar resultat. Jag vet att jag kan göra skillnad, säger Wenger till Sky Sports, och fortsätter:

– Jag är bara olycklig för att vi förlorar matcher. Jag vill vinna, jag vill vinna med stil. Vi är fortfarande väldigt ambitiösa, så när vi inte vinner så lider jag, precis som alla andra.

”Det är solidaritet”

Wenger berättar även att han även fått stöd från kollegor och tidigare tränare – däribland Manchester United-ikonen Sir Alex Ferguson.

– Han hör av sig när det inte går så bra för mig. Det är solidaritet mellan oss tränare. Jag hör alltid av mig till andra tränare när de behöver stöd. Men det finns ingen möjlighet att inte må dåligt. Man måste lida när det går dåligt, säger Wenger.

Arsenal ligger sexa i Premier League, med 13 poäng upp till fjärdeplatsen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.