Mikael Ishak har återigen skrivit in sig i målprotokollet.

I mötet med Mainz drämde svensken upp bollen i nättaket.

Målet var anfallarens första i Bundesliga.

När Janne Andersson presenterade truppen till septembermatcherna mot Österrike och Turkiet saknades Mikael Ishak, 25.

På lördagseftermiddagen visade Nürnberg-anfallaren dock att målformen finns där - när han gjorde säsongens första ligamål.

Slog till efter hörnvariant

I svenskmötet med Mainz - med Robin Quaison i startelvan - slog Mikael Ishak till efter 47 minuters spel.

En hörnvariant nådde fram till Ishak i straffområdet, som tog i för kung och fosterland och bombade upp bollen i nättaket. Helt otagbart för Mainz-målvakten Florian Müller.

Målet innebar att Ishak blev poängräddare för sitt Nürnberg, då han fastställde slutresultatet till 1–1.

Som om det inte var nog var det dessutom nykomlingens första Bundesligamål på fyra år, då de hållit till i 2. Bundesliga de senaste säsongerna.

Gjorde även mål i cupen

Även om det var säsongens första ligamål för 25-åringen var det inte första gången han hade nätkänning den här säsongen. I cupmötet med SV Linx för två veckor sedan stod Ishak för båda målen, när Nürnberg vann med 2–1.

Av dagens övriga Bundesliga-svenskar spelade Ludwig Augustinsson hela matchen när Werder Bremen ordnade en sen 2–1-seger mot Frankfurt, Oscar Wendt fick 90 minuter när Borussia Mönchengladbach spelade 1–1 med Augsburg medan Isaac Kiese Thelin hoppade in i 71:a minuten när Leverkusen föll med 1–3 mot Wolfsburg.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se