Publicerad 2018-05-27

Efter katastrofstarten, nu har det vänt för Elfsborg.

Två snabba mål avgjorde mot Trelleborg.

– Skönt, det var lite mer krigarseger i dag, säger Daniel Gustavsson.

Den sena kvitteringen mot IFK Göteborg och överkörningen av Dalkurd har gett Elfsborg momentum. Efter segern mot Trelleborg har boråsarna nu tagit sju poäng på de tre senaste matcherna.

– Tajt match, vi har lägen som vi borde göra fler mål på. Men vi kämpar på och tar tre poäng i dag, säger Daniel Gustavsson.

Men det såg inte jättestabilt ut mot Trelleborg. Skåningarna tog fullt välförtjänt ledningen (Sebastian Olsson) och under den första halvtimmen skapade Elfsborg absolut ingenting. Sen, från ingenstans, två mål på knappt två minuter.

Först ett självmål då Felix Hörberg styrde in ett inlägg i eget mål. Och direkt efteråt, 2-1 från Simon Lundevall, som precis hade stressat Hörberg till självmålet. Enligt statistiken var han till och med målskytt, men det förnekade han.

– Nej, jag rörde aldrig bollen. Jag var bara i närheten, säger han till CMore.

Flyttade upp i slutet

Den andra halvleken blev betydligt bättre från Elfsborgs sida, och spelare som Alex Dyer, Simon Lundevall, Daniel Gustavsson och framför allt Issam Jebali såg ut att ha börjat förstå Jimmy Thelins direktiv.

Trelleborg flyttade upp i slutet, men det ledde bara till ytterligare Elfsborgschanser. Jebali borde ha gjort minst ett mål, men det räckte ändå till seger för hemmalaget. Elfsborgs första på Borås Arena den här säsongen, och den nionde raka hemmasegern mot Trelleborg.

– De är svåra att möta. Vi jagar resultat och det blir mycket fram och tillbaka. Elfsborg lite bättre än oss i dag, säger Trelleborgs Alexander Blomqvist.