Higuaín bakom Juventus ryck

Uppdaterad 2016-10-03 | Publicerad 2016-10-02

Juventus fortsätter sin kanonstart i den italienska serie A-fotbollen.

Sjätte segern på de sju första matcherna kom via 3–0 borta mot Empoli efter samtliga mål inom loppet av fem minuter.

Tvåmålsskytt blev argentinske målmaskinen Gonzalo Higuaín.

Den 28-årige anfallaren gjorde de två avslutande målen sedan landsmannen Paulo Dybala gjort 1–0. Efter ha värvats dyrt från Napoli i somras har Higuaín nu gjort sex mål på sina sju första ligamatcher för Juventus.

Några timmar efter segern inkasserade just tabelltvåan Napoli första förlusten för säsongen borta mot Atalanta (0–1). Därmed leder Turin-klubben Juventus – de senaste fem säsongernas mästare – ligan med fyra poäng före Napoli. I kvällsmatchen ordnade Edin Dzeko och Konstantinos Manolas 2–1 för Roma hemma på Olympiastadion mot Inter och det förde klubben upp till tredje plats med fem poäng upp till Juventus.

Milan klättrade

Milan har haft flera bistra år, men är nu bara en poäng bakom Napoli efter en svettig vändning. Med drygt 20 minuter kvar i hemmamatchen mot Sassuolo var Milan i 1–3-underläge. Men tre mål inom loppet av åtta minuter ordnade 4–3-segern.

För serie A-svenskarna var det en halvtung dag:

Mittfältaren Marcus Rohdén spelade 90 minuter, men hans Crotone har alltjämt endast en poäng efter 1–2 borta mot Cagliari.

Backen Emil Krafth spelade också 90 minuter, men hans Bologna hemmaföll (0–1) mot Genoa efter att ha avslutat matchen med bara nio man.

Mittfältaren Oscar Hiljemark blev utbytt i den 59:e minuten borta mot Sampdoria. Då var hans Palermo i 1–0-ledning – men i 90:e kvitterade Sampdoria och Palermo är på nedflyttningsplats.