Real Sociedad blåsta på segern mot Barça

Trots det var det dystra miner i Barça som tappar allt mer till serieledande Real Madrid.

– Det blir svårt att vinna ligan nu, säger Gerard Pique.

Det var ett Barcelona i stort poängbehov som gästade Real Sociedad på söndagskvällen.

Men att hämta tre pinnar på Anoeta är lättare sagt än gjort för de regerande mästarna. Barcelona har nämligen inte lyckats vinna på arenan sedan 2007 – när Frank Rijkaard var tränare i klubben.

Och mardrömssviten lever vidare även efter kvällens möte.

Hemmalaget stod upp bra och tog en välförtjänt ledning i andra halvlek genom Willian José.

Var på rätt sida

Barcelona svarade dock snabbt och kvitterade fem minuter senare när Lionel Messi smällde in 1–1 på pass från Neymar i den 58:e minuten.

Fler mål blev det inte – något Barcelona kanske ska vara mest nöjda med.

Real Sociedad hade bud på ett par mål till och lyckades göra ett helt regelrätt 2–1 mål i den 78:e minuten. Detta när Juanmi slog in en retur efter att Carlos Vela träffat ribban från långt håll.

Problemet? Den assisterande domaren bedömde att spelaren var offside och underkände målet trots att reprisbilderna visade att spanjoren tydligt var på rätt sida.

"De var bättre"

Efter slutsignalen erkände mittbacken Gerard Pique att Real Sociedad var det bättre laget.

– Ja, och inte bara i spelet utan även sett till attityd. I första halvlek var vi inte med alls, även om det blev bättre i andra, säger han till Movistar Plus och tillägger:

– Men det blir svårt att vinna ligan nu.

Poängen innebär att Barcelona tappar ytterligare mark till serieledande Real Madrid som nu har sex poäng till godo ned till Luis Enriques manskap.

Glappet kan dock minska redan nästa helg då lagen på lördag möts i El Clásico på Camp Nou.