Presidenten: ”Stor brist på respekt”

Av: Robert Rosén

Publicerad:

FOTBOLL

Napoli–presidenten kritisk mot Gonzalo Higuain

Foto: TT

Gonzalo Higuain och Aurelio De Laurentiis är allt annat än glada på varandra.

Efter den förstnämndes flytt till Juventus har påhoppen haglat.

I dag var det dags igen.

”Om mister Gonzalo Gerardo Higuain var irriterad över min närvaro så tog det honom många år att förstå det”, skriver Napoli–presidenten De Laurentiis i ett utlåtande på klubbens hemsida.

Foto: TT
Aurelio De Laurentiis.

Gonzalo Higuains, 28, flytt från Napoli till Juventus har minst sagt rört upp känslor. Medan Napoli–fansen eldat upp Higuain–tröjor valde presidenten Aurelio De Laurentiis att kalla Higuain för en svikare.

Anfallaren själv har förklarat flytten på just De Laurentiis.

– Min flytt till Juventus var för att han tvingade mig att göra det. Min relation med honom var det stora problemet, jag ville inte stanna en minut till med honom, sa Higuain enligt Mediaset.

Pekas ut som lögnare – eller skådespelare

Nu kommer nästa vända i De Laurentiis–Higuain–soppan.

I ett meddelande på Napolis hemsida har Aurelio De Laurentiis svarat på Higuains kritik.

”Jag tänkte länge och väl huruvida dessa ord förtjänade ett svar, då alla klart och tydligt vet vad sanningen är. Sedan bestämde jag mig för att det är bättre att säga någonting, för att det inte ska bli bortglömt i framtiden”, börjar presidenten sitt meddelande.

Fördelat på fem punkter riktar Aurelio De Laurentiis kritik mot Gonzalo Higuains och dennes agent uttalande. Förutom att De Laurentiis lyfter fram Napolis offensiv och frågar sig hur Higuain stått ut i förhandlingar och väntrum kallas han för lögnare.

”Om mister Gonzalo Gerardo Higuain var irriterad över min närvaro så tog det honom många år att förstå det – om han inte är en lögnare eller en fantastisk skådespelare. Det senare skulle jag dock utesluta, då jag vet någonting om skådespelare”, skriver De Laurentiis som förutom president för Napoli även är filmproducent.

”Stor brist på respekt”

Påhoppet är någonting som Aurelio De Laurentiis menar inte enbart är riktat mot honom.

”Att han försöker förklara att hans flytt är mitt fel visar på en stor brist av respekt mot alla från Neapel. Om Higuain hade läst om Neapels historia skulle han veta att denna stad var den enda som ensam gjorde sig av med nazisterna, det redan amerikanernas ankomst som fann staden befriade de kom hit. Människorna i denna stad kan förråda dig om du inte har någon skam i kroppen men försök inte lura dem.”

Gonzalo Higuain representerade Napoli under tre säsonger och blev under den sista historisk, då han slog Gunnar Nordahls rekord över flest gjorda mål under en Serie A–säsong.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.