Bekräftat: Sebastian Andersson klar för Köln

Betalar 60 miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Sportbladet kunde i helgen avslöja att landslagsanfallaren Sebastian Andersson närmade sig FC Köln.

Nu är han presenterad av klubben. 29-åringen har skrivit på ett kontrakt till och med säsongen 2023.

Lönen? 26 miljoner kronor om året.

Sebastian Andersson var nära en övergång till Schalke 04. Men på grund av ansträngd ekonomi försvann intresset och i stället uppgav tyska källor för Sportbladet att en av lokalkonkurrenterna, FC Köln, var på väg att lägga beslag på Sebastian Andersson.

Under tisdagskvällen presenterades den svenske anfallaren av klubben.

– Det har varit stort intresse för Sebastian Andersson från många klubbar, men till slut föll alla bitarna på plats med FC Köln, säger Anderssons rådgivare Martin Dahlin till Sportbladet.

– Jag behövde ett nytt äventyr och ny motivation. Jag ser Köln som ett bra steg för mig, säger Sebastian Andersson i en intervju med klubben.

Sebastian Andersson.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Sebastian Andersson.

Lönen: 26 miljoner

Enligt Sportbladets uppgifter betalar FC Köln 60 miljoner kronor plus bonusar för svensken. Enligt tyska medieuppgifter blir Anderssons årslön 26 miljoner kronor brutto, plus bonusar. Kontraktet är skrivet till och med säsongen 2023.

Andersson – som har gjort åtta landskamper – gjorde 12 mål på 33 matcher för Union Berlin i Bundesliga förra säsongen. Köln slutade förra säsongen på fjortonde plats, fem poäng efter Union Berlin.

– Jag är otroligt glad för Sebastians skull. Han har haft en kometkarriär de senaste 3–4 åren. Jag känner väl till det här fotbollstokiga området i Tyskland från min egen karriär. Han kommer få uppleva fantastiska derbyn mot Dortmund och Mönchengladbach, säger Martin Dahlin.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.