IFK Skövde och Tidaholm GoIF delade på poängen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Det blev 1–1 (0–0) i torsdagens heta toppmatch i division 3 nordvästra Götaland i fotboll mellan hemmalaget IFK Skövde och Tidaholm GoIF.

– Tidaholm började matchen bäst men vi åt oss in i den och tog över och gör 1–0 välförtjänt i början av andra halvlek. Vårt spelövertag fortsatte och de flesta väntade på 2–0-målet men då fick vi en spelare utvisad och fick spela med en man mindre de sista 30 minuterna. I slutet av matchen gör de 1–1 på en mycket tveksam situation som assisterande domaren vinkar av för offside men som domaren godkänner, tyckte IFK Skövdes tränare Gudmundur Magnusson, efter matchen.

Tidaholm GoIF:s tränare Johan Åhborg om matchen:

– Tycker vi startar bäst första halvan av första halvlek men sedan är det fördel Skövde. I andra startar de aggressivt och bäst men efter deras utvisning får vi energi. I slutet kan båda lagen vinna matchen på de chanser man skapar men oavgjort får ses som rättvist.

Resultatet innebär att IFK Skövde fortfarande är obesegrat den här säsongen, efter sex vinster och tre oavgjorda matcher.

Målgörare för IFK Skövde var Ahmad Abed Al Rahman, medan målet för Tidaholm GoIF gjordes av Mikael Axelsson.

Med två omgångar kvar är IFK Skövde i serieledning, medan Tidaholm GoIF är på andra plats.

I nästa match, lördag 26 september, har IFK Skövde Holmalund borta på Brogårdsvallen 15.00, medan Tidaholm GoIF spelar hemma mot IFK Uddevalla 16.00.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.