Spurs plan för Bale: ”Sätts i hårdträning”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Gareth Bale sätts i hårdträning och Brightons Viktor Gyökeres hyllas efter insatsen mot Portsmouth.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

Foto: Manu Fernandez / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS SNACKIS

Gareth Bale, med smeknamnet ”golfaren” i Real Madrids omklädningsrum, tog farväl av sina lagkamrater under gårdagen. Enligt spansk media ska walesaren varit noga med att även säga adjö till Zinedine Zidane, trots den schism som funnits herrarna emellan.

Under fredagen landar Bale och Spurs andra nyförvärv, Sergio Reguilon, i London enligt Daily Mail. Väl på plats kommer 31-åringen sättas på ett ”intensivt träningsschema” för att få honom i form. Bale har fortfarande problem med knäskadan han ådrog sig på landslagsuppdrag med Wales.

Spurs läkarteam räknar med att det kommer ta ungefär fyra veckor att få honom i slag igen. När spelaren väl finns tillgänglig återstår det att se var José Mourinho placerar honom. Det lär i alla fall inte bli på bänken.

DAGENS SKADEUPPDATERING

Sergio Agüero har kvällstränat på egen hand i veckan i ett försök att återhämta sig helt efter sin knäskada. Anfallaren har därmed inte deltagit i förberedelsearbetet inför Manchester Citys premiär mot Wolves på måndag, och väntas inte finnas med i truppen. Tanken var att argentinaren eventuellt skulle spela en mindre roll redan under Champions League i augusti men rehabiliteringen har tagit längre tid än planerat.

Foto: Peter Cziborra / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS CITAT

”Självklart är det en hög prislapp, men det är ett normalt pris i dagens fotboll” – Kai Havertz om sin övergång till Chelsea. Summan sägs landa på omkring 89 miljoner pund, runt en miljard kronor.

DAGENS SVENSKSILLY

Saman Ghoddos har genomfört läkarundersökningen i Brentford med betyg godkänt. Därmed ser utlåningen från franska Amiens till Championship-klubben ut att gå i lås. Övergången kan eventuellt öppna för en flytt för den eftertraktade Said Benrahma som ryktas till flera olika Premier League-klubbar.

Foto: Paul Childs / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS SVENSKSUCCÉ

Viktor Gyökeres belönas med höga betyg i lokalpressen (en sjua på tiogradig skala) efter Brightons ligacupseger mot Portsmouth (4–0). Enligt The Argus var svensken: ”Tilltänkt som ensam anfallare och hade det stundtals tufft. Skulle kanske ha gjort mål på sitt första läge som MacGillivray räddade. Men det kunde ha varit Glenn Murray där i slutet som höll undan sin försvarare och vände upp innan han avslutade”.

Ett mål samt en jämförelse med klubblegendaren Murray, bara en sådan sak. Det är fortfarande oklart huruvida Gyökeres blir kvar i Brighton under säsongen alternativt lånas ut.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.