Ante Rebic fina gest – betalar av skulder i hembyn

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Marco Luzzani / Getty Images Europe

FOTBOLL

Till vardags spelar Ante Rebic i Milan med Zlatan Ibrahimovic.

På fritiden hjälper han 500 personer i sin hemby att betala av skulder.

– Vi tackar honom uppriktigt för denna fantastiska gest, säger Іlіја Јеrkоvіc, ordförande för organisationen The Golden Sequin Centre.

Den kroatiske landslagsspelaren Ante Rebic har spelat en VM-final, och tillhört storklubbar som Milan, Fiorentina och RB Leipzig.

Men har aldrig glömt var allting började. Den kvicke yttern föddes i den lilla kroatiska byn Donji Vinjani utanför Split.

Människorna i byn lär sent glömma Rebic efter de uppgifter som dykt upp under torsdagen.

”Är en ädel man”

Enligt Novi Zivot har Rebic betalat av skulderna för 500 invånare i byn. Detta samtidigt som han ska ha donerat 100 000 svenska kronor till organisationen The Golden Sequin Centre.

Det är en välgörenhetsorganisation som arbetar med barn som har funktionsvariationer och reumatism. Enligt SportBible har organisationen funnits sedan 1993, och hjälper idag 220 barn.

– Jag skulle vilja träffa Rebic om jag får chansen. Han är en bra fotbollsspelare, och jag minns hans fina matcher i VM. Nu har han också visat att han är en ädel man. Han gjorde mycket för vår institution, säger organisations ordförande, Іlіја Јеrkоvіc, till Novi Zivot.

Tidigare har det rapporterats om att Rebic var del av en större grupp som hjälpte tvååriga flickan Mile Roncevic. Hon hade drabbats av leukemi, och behövde pengar för en behandling i USA.

Rebic och Zlatans Milan är tillbaka i Europa League under torsdagskvällen, när laget gästar serbiska Röda Stjärnan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.