Smygfräckis säkrade kvalplats för Luton

Publicerad 2022-05-07

Luton är klara för kval till Premier League.

Avgörande målet såg ingen komma, allra minst Readings norske målvakt Örjan Nyland.

Luton var långt ifrån topptippade inför årets Championship-säsong men ”The Hatters” har smugit med i toppen hela vägen och hade inför sista omgången en chans att säkra kvalspel mot Premier League om man besegrade Reading.

Man tog tag i matchen i första halvlek och skapade chanser men när klockan tickade upp på 45 minuter var det fortfarande mållöst.

Fyra lag gör upp

Då kom matchavgörande 1–0 efter en riktig fräckis av Harry Cornick. Efter ett inlägg i anfallet tidigare blev han kvar ett par sekunder i Readings målbur, när han sedan klev ut därifrån så insåg han att Readings målvakt Örjan Nyland inte visste att han var där. Han smög han upp bakom keepern och när Nyland lade ner bollen för att spela ut den högg han som en kobra, tog bollen och kunde slå in 1–0 i öppen bur bakom en grundlurad Reading-målvakt.

Målet och segern gör att Luton slutar sexa i tabellen och tillsammans med Sheffield United, Nottingham och Huddersfield får kvala om en plats i Premier League.