Publicerad 2022-06-12

Hammarbys Madelen Janogy tvingades utgå mot Kalmar.

Anfallsstjärnan tog sig mot ryggen i slutet av första halvlek.

Emma Jansson blev tvåmålsskytt i den klara 4–0-segern.

När lagen möttes för två veckor sedan gjorde Madelen Janogy hattrick i 5–1-segern på bortaplan.

Under söndagen slutade mötet med Kalmar sämre för Hammarbys anfallsstjärna. Med fem minuter kvar av första halvlek tvingades Janogy bryta matchen.

Tog sig för ryggen

Hon tog sig för ryggslutet efter en närkamp och lade sig sedan ner utanför sidlinjen där hon blev undersökt av Hammarbys medicinska team.

Efter några minuter var bytet ett faktum för Janogy som tidigare i veckan petades i den svenska EM-truppen.

Hammarby vann matchen med 4–0 efter att ha ryckt åt sig en 3–0-ledning redan i halvtid.

”Äntligen kom det”

Emma Jansson gjorde två av målen och Adelina Engman fick göra sitt första i Hammarbytröjan efter att ha snott åt sig bollen i straffområdet och avslutat lågt.

– Det är kul såklart. Äntligen kom det. Skönt att sätta dit den, säger Adelina Engman i Viaplay.

Eva Nyström gjorde det avslutande 4–0-målet i segern som var Hammarbys femte raka.

– Tre poäng. Riktigt skönt. Vi äger bollen mycket och kan kanske göra ett eller två mål till egentligen, säger mittbacken Ellen Gibson i Viaplay.

Hammarbys sportchef Johan Lager har ingen uppdatering kring Janogys skadeläge att meddela under söndagskvällen.