Brutala sågningen: ”De andra kommer skratta åt dem”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Liverpool slarvade bort segern mot Sevilla.

Nu drar Roy Keane, 46, fram den stora motorsågen.

– De andra lagen kommer att skratta åt dem senare i turneringen, säger fotbollslegendaren enligt Daily Mail.

Liverpool fick en tuff start i Champions League. Medan samtliga övriga engelska lag kammade full pott i första omgången, tappade ”The Reds” poäng hemma på Anfield.

Liverpool ledde med 2–1 mot Sevilla och hade chansen att utöka till 3–1 på straff, men Roberto Firmimo missade och fick sedan se gästerna kvittera till 2–2.

Efteråt fick hemmalaget kritik särskilt för försvarsspelet.

”Oroar mig”

– Det gör mig oroad, och så här har det varit i två år med Jürgen Klopp. Det är fortfarande ett stort problem för Liverpool. Om man tittar på vad Klopp borde ha gjort i somras så är svaret enkelt: Han borde ha köpt en bra försvarare, en mittback. Han (Klopp) verkar inte tycka att det här är ett problem, men det är det ju bevisligen, sa klubbikonen Jamie Carragher.

Klopp och Firmino.
Klopp och Firmino.

– Vi borde ha försvarat oss bättre. Samtidigt kunde vi ha gjort fyra, fem eller sex mål i den här matchen, sa tränaren Jürgen Klopp.

Roy Keane är desto hårdare i kritiken.

I ITV drar fotbollslegendaren fram den stora motorsågen och riktar den mot hur Liverpool slängde bort segern vid 2–2-målet.

”Som skolpojkar”

– Det är Liverpool i ett nötskal, och anledningen till att de inte kommer vinna några stora titlar. Vi snackar om erfarna spelare som bara ”stänger av” vid ett inkast. De försvarar sig som skolpojkar och det måste driva tränaren till vansinne, säger Keane enligt Daily Mail.

– Det är den lättaste delen i fotboll... att hålla fokus. Liverpool gjorde grovjobbet väldigt bra, när det gäller att skapa chanser, ha tempo och kvalitet framåt, men de verkar inte kunna göra de enkla grejorna. De kan glömma att vinna Champions League. De borde ta sig vidare från gruppen, men i slutspelet mot Real Madrid och alla de där grabbarna... de kommer att skratta åt Liverpool, fortsätter han.

Nästa CL-omgång spelas den 26–27 september.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.