Gjorde mål efter tolv sekunder

Vad hinner man göra på tolv sekunder?

Tja, om man heter David Bellion hinner man både med avspark och mål.

Bordeaux-stjärnan slog till innan Galatasaray hade vaknat i Uefacupmötet.

I cupsammanhang är mål på bortaplan oerhört värdefullt. Det tycks det som om David Bellion tagit fasta på. Den förre Manchester United-anfallaren slog till direkt borta mot turkiska Galatasaray i 16-delsfinalen i Uefacupen. När Fernando Meira halkade och missade Diego Placentes långboll stack Bellion igenom och sköt 1–0 till gästerna. Matchklockan hade då tickat i tolv sekunder. Eftersom den första mötet slutade 0–0 var det rejäl fördel för fransmännen.

Kewell slog till

Galatasaray var chockat, men tog sig samman och i slutet av halvleken visade hemmalaget att de också kan agera snabbt. På tre minuter gick man från 0–1 till ledning med 2–1. Först kvitterade Arda Turan i den 42:a minuten och sedan slog förre Liverpool-spelaren Harry Kewell till strax innan halvtidsvilan. Därmed hade Galatasaray vänt. Hemmalaget gjorde även 3–1 och med 20 minuter kvar att spela såg det avgjort ut. Då var det Bordeaux tur att göra två snabba mål. När Fernando Cavenaghi kvitterade i den 75:e minuten var det plötsligt fransmännen som var vidare.

Till slut fick ända Galatasaray det sista ordet. Efter en markeringsmiss i det franska försvaret i den 90:e minuten gjorde Sabri Sarioglu 4–3 till hemmalaget som avancerar till åttondelsfinal.