Toppklubbar ute efter Blackstenius

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Stina Blackstenius imponerade stort i OS.

Nu är hon ett hett namn på transfermarknaden.

– Nästan varenda toppklubb i Europa har hört av sig, säger agenten Carl-Johan Franzén.

Anfallaren fick sitt stora genombrott när hon var med och vann U19-EM förra sommaren.

Efter att ha gjort succé för Linköping i allsvenskan och varit en starkt bidragande faktor till att Sverige tog ett OS-silver är hon nu eftertraktad.

Dessutom går 20-åringens kontrakt ut i höst.

"Skulle kunna skriva kontrakt imorgon"

Blackstenius gjorde Sveriges två enda spelmål i OS-slutspelet. Nu ska klubbar från Frankrike, Tyskland och England ha visat intresse, skriver corren. Uppgifterna bekräftas av 20-åringens agent.

– Om Stina vill ut i Europa har hon redan ett antal förslag att välja på. Nästan varenda toppklubb i Europa har hört av sig, säger agenten Carl-Johan Franzén till corren.

Anfallaren har representerat Linköping sedan år 2013, och gjort elva mål i serien hittills i år. Nu kan det vara dags att ta steget.

– Med tanke på vad hon presterat, med tanke på att hon är 20 år och har ett utgående avtal krävs ingen hjärnkirurg för att räkna ut det. Hon skulle kunna skriva på ett kontrakt i morgon. Så het är hon, säger Fransén.

Vilka klubbar det handlar om vill Franzén inte prata om, men de ska ha funnits intresse redan innan OS. Men Blackstenius har velat fokusera på allsvenskan och LFC.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.