Hummels tillbaka i premiärkrossen

Publicerad 2016-08-26

Säsongen 2006/2007 gjorde Mats Hummels debut i Bundesliga med Bayern München.

Under fredagskvällen var han tillbaka i Bayerntröjan.

Och vilken comeback det blev när Werder Bremen besegrades med hela 6–0 i säsongspremiären.

– Det här var en grym kväll för oss och för fansen, säger Robert Lewandowski

Mats Hummels har gjort sig känd som en av världens bästa mittbackar under sin tid i Borussia Dortmund. Men i maj blev det klart att Hummels skulle återvända till sin tidigare klubb Bayern München. I samma klubb gjorde han Bundesliga för knappa 10 år sedan – och under fredagen gjorde han återkomst i klubben när Werder Bremen kom på besök i säsongspremiären.

Tillbaka – i jättekrossen

Och vilken återkomst det blev för Mats Hummels.

Direkt från start tog Bayern München kommandot och Werder Bremen fick första minuterna knappt röra bollen. Efter 13 minuter spelade visade resultattavlan 2–0. Dock blev det inga fler mål i den första halvleken.

Det skulle dock bara dröja en minut i den andra halvleken innan Bayern hade utökat sin ledning till 3–0. Tillslut skrevs slutresultatet till hela 6–0, efter tre mål av Robert Lewandowski.

– I första halvlek attackerna vi stort och hade chanser, vi kunde kanske ha gjort något mer mål. Men vi ville spela bra fotboll, och det här var en grym kväll för oss och för fansen, säger Robert Lewandowski till bundesliga.com efter matchen.