”Jag skulle vilja att vi får straffar”

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

West Ham-bossens oväntade uttalande: ”Är stolt”

Slaven Bilic.
Foto: Scanpix
Slaven Bilic.

Slaven Bilic tänker inte ljuga.

Han tycker att det är okej att hans West Ham-spelare filmar till sig straffar – ibland.

– Jag är inte Mahatma Gandhi, säger han.

Helgens möte mellan Champions League-jagande West Ham och titeljagande Leicester blev sannerligen en händelserik tillställning.

Ett smärre drama i 2-2-matchen var när Jamie Vardy visades sitt andra gula kort när han ansågs ha filmat i sökandet efter en straff.

West Ham-tränaren Slaven Bilic är på det klara med att Leicester-anfallaren filmade och att det gula kortet var korrekt:

 – När din spelare kommer in i straffområdet vill du att han ska söka pass eller skjuta på mål. Hans första idé ska inte vara att leta efter kontakt och falla, säger Bilic enligt Goal.

”Hade inte haft något emot det”

Men West Ham-tränaren drar också en lans för själva filmandet – bara det inte händer för ofta:

– Jag är inte Mahatma Gandhi. Jag tänker inte ljuga, jag skulle vilja att vi får straffar. Vi vill inte få den stämpeln som klubb, men ibland hade jag inte haft något emot det. Men jag är stolt över att vi är en klubb med den stämpeln, säger Bilic.

West Hams stjärnspelare Dimitri Payet har också anklagats för filmningar under säsongen, senast i FA-cupmötet med Manchester United.

Krysset mellan lagen innebär att Leicester nu leder Premier League med ”bara” fem poäng medan West Ham har sju poäng upp till fjärdeplatsen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.