Men mot Frankfurt hade Albin Ekdal en tung kväll i ett krisande Hamburg.

– Han går bort sig rejält, säger kommentatorn Johan Arneng i Eurosport.

I förra veckans mållösa omgång borta mot Borussia Mönchengladbach hyllades Albin Ekdal för sin insats.

Den 27-årige landslagsmittfältaren fick gå ner som mittback när brassen Cleber blev utvisad – och briljerade på den ovana positionen.

Lika lyckad var han dock inte i fredagkvällens hemmamatch mot Eintracht Frankfurt när han fick fortsatt förtroende i mittlåset. Hamburg, som fortfarande inte har vunnit i Bundesliga, åkte på en ny tung förlust.

"Gjort en del misstag"

0–1 kom efter drygt en halvtimmes spel när Albin Ekdal släppte in ett lågt inspel mellan benen innan lagkamraten Lewis Holtby forcerade in bollen i eget mål.

Lättare blev det inte när Hamburgs högerback Dennis Diekmeier drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad i andra halvlek. Kort därpå utökades bortaledningen efter en fin uppvisning av schweizaren Shani Tarashaj. Anfallaren, som är utlånad från Everton, fintade bort Ekdal rejält i en snabb vändning innan han bombade upp 0–2 i nättaket.

– Han går bort sig rejält på Tarashajs fint och har gjort en del misstag. Sammantaget har det inte varit jättepositivt, säger tv-experten Johan Arneng.

Uselt facit

Slutresultatet fastställdes till 0–3 när en annan schweizare, Haris Seferovic, utnyttjade ett friläge i den 69:e minuten.

– Ekdal är duktig med bollen i sitt spel som mittback, däremot har han problem rent defensivt, säger Arneng.

Efter slutsignalen buades hemmalaget ut rejält av publiken på Volksparkstadion som börjar tröttna på kräftgången. Hamburg ligger kvar på näst sista plats i Bundesliga och har efter åtta matcher bara två poäng.

Ekdal var dock inte ensam svensk på planen. Branimir Hrgota gjorde sin tredje match från start den här säsongen för Eintracht Frankfurt. Några mål har det dock inte blivit för anfallaren som i dag byttes ut i den 76:e minuten.