Publicerad 2018-09-01

Rekordköpet Alisson stod för en jättetavla mot Leicester.

Trots det tog Liverpool sin fjärde raka seger.

– Resultatmässigt kunde det inte varit bättre, säger Jürgen Klopp.

Liverpool åkte till King Power Stadium med tre vinster på säsongens tre första ligamatcher. Borta mot Leicester bärgades den fjärde raka, då Liverpool segrade med 2–1.

Redan efter fyra minuter hade Liverpool inte bara en, utan två goda möjligheter att ta ledningen. Kasper Schmeichel räddade dock Roberto Firminos avslut och när Mohamed Salah skulle raka in bollen la han den istället utanför.

Fjärde målet för Mané

Liverpool behövde dock inte vänta länge på ledningsmålet.

Efter tio minuter kom Andrew Robertson loss på vänsterkanten och hittade in till Sadio Mané i straffområdet. Senegalesen gjorde inget misstag, utan kunde med en tåfjutt göra sitt fjärde mål för säsongen, då han gjorde 1–0.

– Vi gjorde ett fint mål och vi hade redan skapat de två bästa chanserna i matchen innan det, säger Liverpool-managern Jürgen Klopp enligt Liverpools hemsida.

Strax innan halvtidsvilan utökade Liverpool ledningen.

På en hörna tappade Leicester markeringen på Roberto Firmino, som enkelt kunde placera in en nick till 2–0.

Dribblade i eget straffområde

Rekordvärvningen Alisson Becker skulle dock inte få hålla nollan för fjärde matchen i rad. I den 63:e minuten stod målvakten för en jättemisstag - med konsekvensen att Leicester reducerade.

Brasilianaren försökte dribbla bort Kelechi Iheanacho i eget straffområde. Anfallaren läste dock finten, bröt bollen och spelade in till Rachid Ghezzal som rakade in 1–2.

– Det skulle såklart hända en dag. Jag trodde inte att det skulle hända i nästa match. Men det är okej. Han vet att han kunde ha rensat undan bollen, säger Klopp enligt BBC.

Bästa starten på 28 år

Närmare än så kom dock aldrig Leicester, för trots tabben var det Liverpool som kunde avgå med segern.

– Resultatmässigt kunde det inte varit bättre. Prestationsmässigt vet vi att vi kan förbättra oss, säger managern till hemsidan.

Säsongsstarten med fyra raka segrar är, enligt statistikföretaget Opta, Liverpools bästa facit sedan säsongen 1990/1991. Även då inledde de säsongen med att vinna sina fyra första matcher.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se