Uppgifter: Granqvist aktuell för United

Mittbacken kan lånas ut till Premier League-klubb

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Andreas Granqvist vände hem till Helsingborg efter sommarens VM-succé.

I vinter kan mittbacken lånas ut – till storklubben Manchester United, rapporterar Fotbolldirekt.

– Jag vet om att det finns ett stort intresse för mig. Det gör det fortfarande. United är otroligt smickrande men jag har ännu inte hört något konkret, säger han till sajten.

Att Andreas Granqvist valde att återvända till Helsingborg för spel i superettan i somras sågs som en hyfsat stor transferbomb.

Här kommer en än större. Enligt Fotbolldirekt är landslagskaptenen aktuell för en ”Henrik Larsson”, att bli utlånad till Manchester United på ett korttidskontrakt.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Tränaren José Mourinho hänger visserligen löst för tillfället men har skrikit efter en ny mittback ända sedan i somras. Uppsättningen med namn som Victor Lindelöf, Chris Smalling, Phil Jones och Eric Bailly uppges inte vara nog för portugisen. I helgens förlustmöte med West Ham satte han till och med ner mittfältaren Scott McTominay i trebackslinjen.

”Vill inte utesluta någonting”

– Jag har ju vetat om att ryska storklubbar vill ha mig och fortfarande vill det. United är otroligt smickrande men jag har ännu inte hört något konkret. Just nu kan jag inte tänka på så mycket annat än HIF. Jag vill betona att jag trivs otroligt bra i HIF, säger Andreas Granqvist till FotbollDirekt.se. och fortsätter:

– Men jag vill ändå inte utesluta någonting. Om exempelvis en storklubb kommer med någonting i januari, då får vi se, men samtidigt måste HIF i så fall vara med i båten.

Det var 2007 som Helsingborgslegendaren Henrik Larsson fick till en identisk övergång när han gjorde en avstickare till Alex Fergusons United.

Andreas Granqvists agent, Martin Dahlin, säger i en kommentar om uppgifterna till Sportbladet:

– Efter att ha varit en av hela VM:s bästa förvarare, och gjort två mål, så är det är naturligt att intresset för Granen trots hans ålder är stort.

– I övrigt har jag inga kommenterar och som ni vet sedan tidigare så kommenterar jag aldrig specifika klubbar, säger Dahlin.

Helsingborgs IF:s Per-Ola Ljung:

– Jag har aldrig hört något om detta, det är första gången. Så det är tyvärr inget jag kan kommentera, säger HIF-tränaren till Sportbladet.

Foto: JON SUPER / TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.